2008 m. gruodžio 6 d., šeštadienis

Tamsios popietės nuariniai kadrai

Šiandien taip ir neišaušo. Praradusi viltį sulaukti dienos, nuėjau į parduotuvę, nusipirkau imbierinių sausainiukų ir susirengiau naktinį kino seansą. Žiūrėjau filmą "Holivudlandija". Žinau, kad visos vietos, vadinamos -landija, yra keistos, neįprastos, svetimos. Holivudlandijoje gyvena prodiuseriais pasivadinę pinigų maišai ir žvaigždėmis trokštantys tapti prastuoliai. Ale kažką panašaus matau ir Lietuvoje, nebūtina taip toli važiuoti... Bet visgi: Holivudas turi gražų stilių.

Taigi, "Sopranų" ir "Sekso ir miesto" epizodų filmavimui tinkantis genijus pastatė gražų, stilingą retro filmą vieno iš daugybės Holivudo epizodų tema. Net galima būtų pavadinti filmu noir, nes apranga, šukuosenos nepriekaištingos, kaip ir "Kinų kvartale", o privatus detektyvas irgi gauna į nosį, tik Adrienas Brody nedrįsta pusę filmo vaikščioti su užklijuota nosimi kaip Džekas Nikolsonas, todėl nieko ir neišsiaiškina. Filmas apie tikrą įvykį - 1959 m. nuo kulkos į smilkinį savo lovoje mirė aktorius George Reeves, išgarsėjęs TV serialų apie Supermeną herojus, oficiali versija - savižudybė, tačiau "kabliukų" likę daug, todėl filme galima įsivaizduoti bent kelias šio atsitikimo versijas. Smulkmeniškai pavaizduojama holivudlandiška aplinka, o to pakanka, kad tiktų bet kokia versija.

Man patiko pasakojimo maniera, patiko Benas Affleck'as, suvaidinęs tą nelaimingąjį "Supermeną", ponas Ūbis sakė, kad Benas Affleck'as specialiai šiam vaidmeniui prisiaugino kelioliką kilogramų, bet dėl to jis man atrodė dar simpatiškesnis, tikras vyras, todėl nenustebau dabar atradusi, kad 2006 m. Venecijos kino festivalyje Benas Affleck'as už šį vaidmenį buvo apdovanotas: http://www.altfg.com/blog/awards/venice-film-festival-2006-winners/

2 komentarai:

  1. O aš vakar žiūrėjau visai nuarinį filmą. Juodai baltą. Sunset Blvd. (1950)
    Žiaurus.Ypač moterų atžvilgiu. Ypač moterų- artisčių atžvilgiu. Skaitėsi, turbūt, komedija. Bet žiaurus. :)
    O visumoj moku pasakyt tik tiek- patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, IMDB film-noir kategorijoje Sunset Blvd. tvirtai pirmauja...

    AtsakytiPanaikinti