2008 m. gruodžio 6 d., šeštadienis

Verta pabandyti

Vakar "Atgimime" pamačiau tokį skelbimą:
Prenumeruokite "Atgimimą"
metams internetu už
55 Lt
ir gaukite naujausią Sigito Parulskio
knygą "Murmanti siena"
Akcija vyks iki gruodžio 31-osios.
Nelabai suprantu "Atgimimo" redakcijos ketinimus - ar jie tą Parulskio knygą atsiųs kiekvienam prenumeratoriui, ar bus tik keli laimingieji, - pažadas neaiškus ir įtartinas, nes toji Parulskio knyga yra labai stora (373 psl.) ir kainuoja ne mažiau 33 Lt, o "Vagos" knygyne mačiau išvis užraitytą kainą iki 38 Lt., tai negi "Atgimimas" veltui gaus tas knygas iš Parulskio ar "Baltų lankų"???
Tačiau manau, kad pabandyti verta. Iki šiol tą laikraštį užsisakinėdavau per Lietuvos paštą, mokėjau daug brangiau, taigi matau privalumus net be Parulskio knygos. Nes tas laikraštis tikrai vertas dėmesio.
Siūlau ir jums užsisakyti, turėsite lietuviams nebūdingą savaitraštį kiekvieną penktadienį. :)
"Atgimimo" prenumeratos adresas: http://www.atgimimas.lt/prenumerata.php

11 komentarų:

  1. Reklama? Atgimimo metinė prenumetara kiek - 22 litai? ir dar bankrotas apie vasario mėn.?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip suprantu, Makaraitytė ir toliau dirbs, net ir tuščioje vietoje, jei kas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neketinu prenumeruot net tuo atveju, jeigu pažadėtų padovanot keptą paršiuką.
    Bet vis tiek cekavumas suėmė, nuėjau ieškot akcijos smulkmenų.
    Ir ką gi? Laikraščio internetiniam portale atgimimas.lt apie tai nematau NĖ ŽODŽIO. Ką tai reiškia, kažin?
    Arba visiškas loxotronas, arba jau spėjo apsigalvot.
    Arba TAIP JAU NEŽMONIŠKAI apsileidę tie jų interneto puslapio tvarkytojai, kad net reklamą apie prenumeratą tingi laiku atnaujint.
    Labiau įtikimos pirmosios dvi versijos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O man atrodo, kad taip jie pažada tik popierinio laikraščio vartotojams :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Internetu gi čia. Sąnaudos visai kitos. Spėju, paėmus iš leidyklos urmine kaina po 17-20 Lt.(savikaina popierinio varianto) už 1 knygos egz. lieka apie 30-37 litai. Tai ko čia ne biznis?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip ir nesupratau, kaip aš užsisakiau "Atgimimą". Kame "internetiškumas" - ar užsakymo veiksme, ar laikraščio gavimo veiksme... Galvojau, kad tik užsakymo, o laikraštį gausiu popierinį... :(

    AtsakytiPanaikinti
  7. Iš pradžių galvojau, ad tai internetinė savaitraščio versija PDF formatu, atsiunčiama į el. paštą, kurį nurodai užsakyme.
    Bet dabar suabejojau.

    Tiesą pasakius, vis dar nesuprantu vieno dalyko. Ar Atgimimo popierinis variantas pristatomas kur nors periferijoje ir be Lietuvos pašto paslaugų? Jeigu taip, tai bandyčiau užsisakyti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. @Almansoras
    Gali juk paskambinti į redakciją ir paklausti. Nors įtariu, kad vis tiek per Lietuvos paštą. Aš pas save bandžiau išvengti "Lietuvos pašto" paslaugų, nes paštininkė kažkokia girtuoklė nusamdyta, neatnešdavo laikraščių, bet užtai atnešdavo kitų gatvių gyventojams adresuotus laiškus ir tie laiškai savaitėmis mėtydavosi laiptinėje ant palangės, o kai skambindavau skųstis, tai pašto darbuotoja sakydavo "o ką mes galim? Tokius įsidarbinti mums atsiunčia iš darbo biržos". Taigi, nieko nepavyko, nes užsisakius tiesiai iš redakcijos vis tiek tie tariasi su paštu, jei tame rajone prenumeratorių nėra daug ir neatsiranda redakcijos nusamdomas žmogus tam laikraščiui išnešioti.
    Bet gal toks laikraštis įgautų jau pašto siuntos statusą, o su siuntomis paštas elgiasi pagarbiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Galiu patvirtinti, kad "Atgimimas", kai tik įsitikino, kad laikraščio neuždarys (Spaudos ir kt. rėmimo fondas paskyrė pinigų, žr. http://srts.sominis.lt/download.php?f=b1780a304ea5be9d2794134b94921703&target=0),
    man tą Parulskio knygą atsiuntė, pristatė tiesiai į butą, užlipo į trečią aukštą.
    Gerbiu ir rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dėmesio, Vilnis gerbia ir rekomenduoja Parulskio knygą! Girdit, ar ne?
    (Vilnis gerbia ir rekomenduoja trečią aukštą.)
    (Vilnis gerbia ir rekomenduoja "Atgimimą".)

    Dabar mes skaitysim. Gaja nusipirks, aš paimsiu iš bibliotekos, Bukai pats Parulskis padovanos, su prašymu, kad jinai ją išverstų į farši, bukuš ir zundarelių kalbas. Trojus perskaitys rusiškam žurnale Prochanovo recenziją ir rusiško vertimo ištrauką. Vaida pasakys, kad Parulskiu bjaurisi, bo jis nedvasingas. VineTu susirūpinęs mūsų klausinės, ar ta knyga bus prekiaujama Lipliūnų, Neravų, ar nors Nedzingės pašto skyriuose. Minis bus šaltas kaip belgo padas dėl kažkokio Parulskio, apie kurį eBay ir Amazon gali pasakyt tik "Who's that fckn Paroolskis?..". Ką dar pamiršau apkalbėt? Ai, nesvarbu, palieku ir jums šitą malonumą. Galėsit tęst toliau. O aš jau vėl grįžtu prie Vilnies. :)

    Vilnis liks vienintelė neperskaičiusi Parulskio knygos, nes bus gavusi ją dykai dovanų, pasidėjusi kažkur-jau-užmiršusi-kur, ir išėjusi į knygyną įsigyti naujų knygų.

    AtsakytiPanaikinti
  11. 1. Trečias variantas - gerbiu ir rekomenduoju Atgimimą :)
    2. Pasidėjau ant knygų krūvos viršaus. Bet tuoj eisiu pirkti naujų knygų :) Ne į knygyną, o į knygų mugę :)

    AtsakytiPanaikinti