2009 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Po mėnesio


Sakau, šiandien užeisiu ir parašysiu keletą žodžių.  Keletą žodžių per mėnesį. Tiek nedaug, o ganėtinai sunku. Ir dėl to paties - nemėgstu rašyti. Ir kuo toliau - vis labiau.  Kažkur skaičiau ( skaitau  dar... ),  kad tai byloja apie prastus kažkokius gebėjimus ar panšiai. Taigi.. va  atsiliepti kokį kartą kitą, po kažkieno tekstu - kas kita, daug paprasčiau ir  man,  ir daugeliui kitų, "įkandama" (po zubam). Pavyzdžių gausybė. :)

Čia tarp temų praėjo mėnesio laiko tarpas. Nuo vienos šventės- valstybinės,  iki kitos - religinės, o man -tikro pavasario pradžios.

Puiki proga pasveikinti visus su pavasariu! Su šventėmis taip pat! :)

18 komentarų:

  1. Tau dar kokį kartą kitą kyla noras komentarą parašyti, VyneTu, o man tai jau ir po svetimu tekstu nebelabai: virtualūs pažįstami politikuoja ir traukia per dantį žiniasklaidą, kartais dar aptaria knygas ar filmus, kurių, žinoma, nei skaičiau, nei mačiau. Troy, tiesa, kartais imasi ir žemiškesnių temų (kalbu ne apie istorines ar sportines, irgi peržengiančias mano suvokimo ribas), bet parašo taip, kad nebėra ko pridurti - kiek galima standartiškai liaupsinti. Taigi žiūriu nesigirdama visokio plauko indų filmus, skaitau sau "Bollywood: a history" ir žiūriu, kaip merdi "idant...". Šiek tiek gaila: apipavidalinimas labai gražus, gražesnis už "verandos su vaizdu į saulėlydį", bet, manyčiau, jau aišku, kad tinklaraštis, kurio bendraautoriai turi dar po savą, atskirą "blogą", yra pasmerktas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, VyneTu, už sveikinimus, jau Tu tai tikrai nepamiršti šventinių sveikinimų :)

    O rašymas čia argi kitoks nei kalbėjimasis?
    (žinoma, tikiuosi, kad čia neprisistatys koks vertintojas, reikalaudamas laikytis lietuvių kalbos taisyklių ar dar kaip nors keisti kalbėjimo manierą ;))
    Taigi, kaip suprantu, kalbėti lengvai sekasi mėgstantiems pamokslauti, mokyti kitus ar priekaištauti (ypač geras pvz. žr. neminimo asmens blogą). Jei žmogus neturi tokio talento, tai jau pokalbio temą sunkiau sugalvoti. Galima būtų, žinoma, tiesiog pasidalinti savo įspūdžiais ir greičiausiai LABAI KLAIDINGAIS samprotavimais. Bet kažkodėl daug žmonių nemėgsta pasirodyti klystančiais, ne viską žinančiais ar šiaip su kokia atsitiktine dėmele ant kaklaraiščio. Jie nori šnekėti tik apie tai,ką labai gerai žino. Negi tai Tave stabdo, VyneTu?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Negali sakyti, kas čia nieko nevyksta. :) Vis dar čia apsilankote bičiuliai. Fanta čia labiau pasistengė estetiškai, ten - baracholkė, kur sutempiami naudingi, tai akimirkai, ženklai ir vaizdai.

    :D Vilnie, kaip manai, galiu gi būt ne virtualioje erdvėje būtent toks - mėgstantis pamokslauti, mokyti kitus, bumbėti? Taipogi nemėgstantis pasirodyti klystančiu, ne viską žinančiu ir t.t. :) Nu ne 100%, bet apie 94% kokius?! :D

    Rašymas mane sustabdo.Apima kažkoks perfekcionizmo priepuolis, noras parašyti ne prasčiau kaip Vilnis, Fanta, Amliw, Buka, Minis, Troy be abejonės ir kt. Savas tekstas atrodo sunkus, griozdiškas ir etc. Žodžiu -savicenzūrini tol, pakol nebelieka teksto.
    Štai kalbėjimas - atvirkščiai.:)

    Einu su dukra kiemukan, vėliau pratęsiu, jeigu atsiliepsite... :)
    P.S. Su viena švente pavasarį Vilnie nepasveikinau, beje. Bet ne mintyse. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vargas su tom visom cenzurom, ar ne ? Va as taip pat prigalvoju visokiu nieku, kuriuos lyg ir pradedu rasyt, bet paskui pasirodo, kad tikrai per daug dideli niekai ir neparasau. Nors is kitos puses gal but, kaip Vilnis sako, butent tokie niekai ir sudaro paprasta zmogiskaji bendravima. Man labai patiko, Vilnie, Tavo komentaras - labai tiksliai, mano nuomone, pasakyta. Nors zinoma, kaip pati sakai ir labai klaidingai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. A, ne man vienam kliūna Verandos dizainas. Trumpai pavadinčiau makališkas makaliūzas. Kaip žmogui su minimaliais sugebėjimais dizaine - Fantai - gal užtektų. Bet Fanta juk gal ne minimalus?
    Kartu galiu pasidžiaugti jog neįsirašiau(išdidžiai) į šio merdinčio blogo autorius. Būtų gėda ir pareiga. Dabar išdidžiai galiu stebėti eilinį kolektyvinės atsakomybės bei grupinio darbo rezultatą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mini, bet pasicenzūravai ten pas save, pradėjai rašyti neatpažįstamu balsu, nešvepluodamas ;)

    VyneTu, negi Tau taip labai patinka būti mažiausiuoju broliuku? "Jūs tokie dideli ir gražūs, o aš toks mažas ir niekingas..." Suauk kaip nors, pažiūrėk, pvz. kad ir kanišką filmą "Entre Les Murs" - ten trylikamečiai juodukai ir arabai prancūziškoje mokykloje save labiau gerbia ir vertina nei Tu save savo paties bloge :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Manau, kad po keleto mėnesių turėsiu daugiau laisvo laiko, kurio dalelę galėsiu skirti ir šiam blogui.

    Vilnie, griebeisi už pačios kraštutinės traktuotės. Žinoma, tyčia. Tačiau griežtai ją atmetu. :D
    Pasitaisant pasakysiu, kad keliu sau šiokius tokius reikalavimus. Taigi, kartu kaip ir augu, nors progresas per menkas - šiandien dar nesimato. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jo, Vilnie, taip ir yra, dauguma anksciau ar veliau buvo isreiske nepasitenkinima manim. Bet jau nemanau, kad tai ilgai tesis (kaip matai net cia nesitesia) nes man ta webine klaviatura baisiai nepatinka. Be to tiek daug papildomu daiktu reikia spaudyti - pavargstu :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ne į temą, bet nežinau, kur kitur pranešti: ką tik netyčia pamačiau, kad "Naše kino" rodo "Tylėk, liūdesy, tylėk" (Molči, grustj, molči, 1918) su Vera Cholodnaja (ir dar šiandien 0.25 kartos). Filmas negarsinis, "na liubitelia", tsakant, bet vertėtų užmesti akį į legendą. Nepaprastai graži moteris.

    AtsakytiPanaikinti
  10. VyneTu, progresas toks dalykas, kuris niekada nesibaigia. Bet suprantu Tavo kitą paaiškinimą - nėra laiko. Jei darbe nėra galimybių net per pertrauką parašyti, tai žiauru būtų vogti tam laiką iš namiškių. Vogti laiką galima tik iš darbdavių :)
    (paskui, žinoma, kai atsiranda ryšiai ir norisi pasišnekėti ar išsišnekėti, tai ir naminis laikas tinka - tikrai geresnis užsiėmimas už televizorių :))

    Mini, manau, kad blogas yra tuo geras dalykas, kad jame kaip tik nebūtina taikytis prie kitų pageidavimų. Kam nepatinka, tas tiesiog neužsuka pasikalbėti.

    AtsakytiPanaikinti
  11. "Naše kino" nematau Buka, todėl įvertinti jos grožį šiame filme negalėsiu.

    Anksčiau kartais ir darbe, bent per pietus, paskaitydavau. Dabar ne, pasilieku malonumą parvažiavus namo, bevalgant pusryčius, pietus ir vakarienę iškart, paskaityti kas-ką-kur naujo parašė, atsiliepė ar pan. Atsitinka taip dažnokai, jeigu nori išvažiuoti iš darbo bent pusę šešių vakaro.
    Prisimeni Vilnie, kai kažkada sakei apie išsunkimą, taigi puikiai žinojai apie ką kalbi ir dabar gerai supranti apie ką aš čia rašau žodžius. (ar patikėsite dabar, kad rašyti nemėgstu :D)
    Taip yra, laikmetis labai nervingas, įtampa ir tempas nususina visus vakarus, netgi svaitgalio laisvalaikį, kurio skurdžius trupinius tenka išdalinti miegui ir šeimai bei kitoms buitiniams rūpesčiams. Džiaugiuosi, kai per mėnesį pamatau Jūsų rekomenduotą filmą ar per tris kažką perskaitau iš to ilgo sąrašo, tai dažniausiai tų dviejų sąskaita. Ir kai galiu kažką parašyti po Jūsų tekstais, pasijaučiu labai gerai, kaip sugrįžęs į atmosferą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na va, su VyneTu išsisiškinome, dabar galima pereiti prie kitų klausimų :)
    Klausimas dėl dizaino kamuoja ir mane. Bet ne dėl Verandos dizaino, nes tas man primena smarkiai įvairiausiais popieriais ir knygomis apverstą stalą - dievinu tokį vaizdą, - o dėl Gyvenimo stebėtojo dizaino. Man šis dizainas atrodo pats moteriškumo įsikūnijimas - tvarkingutis, čiutnutis, švarutis, neišraiškingas. Todėl tokį ir pasirinkau savam Bokšteliui, nes Bokštelis turėjo stovėti pasaulio pakraštyje ir netraukti nė vienos barbarų atakos. Kai pamačiau, kad ir Troy tokį poasirinko, tai labai nustebau, nors paskui paaiškėjo, kad įtikti moterims ir buvo jo tikslas.
    :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Juk moterys ir yra didžiosios skaitytojos...viskas joms...

    AtsakytiPanaikinti
  14. O man atrodo, kad Bokštelio ir Gyvenimo stebėtojo dizainas kaip tik siaubingai nemoteriškas, sausas ir nejaukus. Moteriškas - tai spalvotas fonas, visokios gėlytės ir jaukūs paveiksliukai. Antra vertus, dienoraštyje, tfu, tinklaraštyje svarbiausia yra tekstas (gal Minio išimtis), taigi nesukit galvos dėl dizaino, jei parašyta įdomiai, skaitytojų visada atsiras.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Paskui toptelėjo, kad matematikės ir filologės požiūris į moteriškumą negali nesiskirti... :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. O Troy kas? Lyrikas ar fizikas? "Границы размываются", kai perskaitai Zabarausko miniatiūras Minio tinklaraštyje, taigi klausimas toksai: Troy, ką studijavai?

    Lauk, atsakys...

    AtsakytiPanaikinti
  17. Na, Buka, juk moterys irgi labai skirtingos būna. :)
    Vienos - viliokės palaidūnės, kitos - kruopščios ir rimtos, trečios - motiniškai švelnios, ir t.t., ir t.t. Tuo tinklaraščiai ir patinka man, kad jų autoriai gali parodyti, kas jiems artimiausia :)
    Todėl pritariu Tavo pasiūlymui nesikabinėti dėl dizaino, o geriau jau skaityti (ir žiūrėti, jei nuotraukos) įrašus.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sulaukėte - atsakau:
    Kuo kruopščiausiai studijavau gyvenimą. Kai kada studijos nesisekė...bet buvo ir dešimtukų.

    AtsakytiPanaikinti