2010 m. vasario 27 d., šeštadienis

Fiasco

In English the word fiasco means an absolute, abject or utterly humiliating failure. (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiasco)

Vertimas: Angliškai žodis „fiasco“ reiškia visišką, apgailėtiną arba visiškai žeminančią nesėkmę. 

Kaip tik šiuo žodžiu man ir norisi pavadinti idant  ar Somanbulandijos forumo likimą. Tiesą sakant, aš visiškai nežinau, ko tikėjosi Fanta. Galbūt jam atrodė, kad po Ekstros ir Užuovėjos forumų žlugimo ir Somnabulandijos laukia toks pats likimas. Temos darėsi vis asmeniškesnės, vis mažiau mažiau sulaukiančios kieno nors atsako. Man nesunku suprasti, kad forumas daug kam galėjo pasirodyti išsisėmęs interentinio bendravimo žanras. 

Tačiau kas buvo pasiūlyta vietoj forumo? Vieniši keleto buvusių forumo dalyvių pašnekesiai su savimi? Tačiau kam tai įdomu?!  Internetas knibždėte knibžda genijais besijaučiančių viešų dienoraščių autorių, kurių mintys įdomios tik jiems patiems. Forumas tuo ir buvo įdomus, kad jame rašydamas net ir labai asmenišką žinutę, autorius tikėdavosi sulaukti atsakymo. todėl nejučiomis stengdavosi užkabinti kitus forumo dalyvius.

Bloge vietoj atsakymo gali pažiūrėti, ar tavo blogas įtrauktas į sekamų blogų sąrašą. Kuo tai geriau už tylą forume? Rodytų bent jau, kas tavo blogo pasisakymą perskaitė...

Dar suprasčiau, jeigu vietoj forumo būtų pasiūlyta prisijungti prie kokių nors grupių facebooke ar google.com. O rašinėti dienoraščius, kuriuos normalūs žmonės rašo tik sau pačiam... Siaubingai nuobodu. 

Tikiuosi, kas nors kas nors perskaitys šią žinutę ir atsakys. Kadangi bloge neapsilankau mėnesių mėnesiais, atsakymą dėl visa ko pakartokite adresu relingija @ gmail . com.

Sėkmės!

P.S. Labai atsiprašau, jei kam nors sugadinau nuotaiką. Būtų labai smagu išvysti somnabulus myte. Būtų taip nepakartojama naujoviška: neegzistuojančio forumo mytas!  

8 komentarai:

  1. Sveikas, Reling,

    Sunku su Tavim nesutikti, kad kas cia vyksta tai tiesiog fiasco. Kitas klausimas ar mes tikrai pasiilgstame forumo tipo bendravimo. Beveik buciau tikras, kad nelabai. Taip sis - kolektyvinis - dienorastis kaip ir nuduso, bet yra kiti dienorasciai, kurie vis dar gyvi ir kazkaip nedingsta is interneto. Kai as pradejau rasyt tai galvojau kad visa tai tesis koki menesi arba du. O va jau visi metai ir kazkaip dar lyg ir norisi kazka rasyt (nors is tiesu tai mano dienorasty daugiausia nuotraukos). Taciau asmeniniuose dienorasciuose bendravimas vis tik vyksta per komentarus, panasiai kaip forume. Va, Fanta, Troy ir Buka daznai paraso mano dienorasty, VyneTu ir Vilnis reciau, bet kazkodel tikiu, kad vis dar apsilanko. Be to atsirado kitu zmoniu, kurie lankosi ir raso komentarus, o ne vien tik prabegom paziuri. Vienzo, teisus esi, kad kolektyvine ideja zlugo, bet individualiai kai kas vis dar gyvuoja, nebutina taip viska nurasyt.
    O del myto, tai idomi ideja, deja as nesudalyvausiu, nebent 2011 metais.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikas Reling, labas Mini.
    Gera tema pokalbiui - kur mes dingome iš idant ar Somnambulandijos? :)
    Reling, pats, beje, kur buvai dingęs?

    Aš nevadinčiau to kas čia liko fiasco, kadangi, kaip minėjo Minis, bendravimas tęsiasi jau aštuntus metus. Vienur ar kitur, užeinu pas bičiulius, netyliu, parašau.


    Taigi išliko bendravimas kitose vietose,todėl mano nuomone, jokio fiasco nėra Reling.
    Prisimenate Uroborą? Pasisuks laiko ratas ir vėl kur nors susirinksime, gal ne visi, galbūt.


    Tai virtualaus architekto Fantos dovana tingiam bičiuliui, neturinčiam kūrybiškumo ir laiko (ir noro)pačiam kurti ir prižiūrėti svetaines, blogus ar kitus virtualius kūrinius, gyslelės. Taigi čia tingiai lėta ir tylu. :D
    Bet jie užeina, pažiūrėti. Kad ir Troy!






    P.S.Kovo 17-19 dienomis būsiu Vilniuje.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Relingo pasisakymą vadinu miela provokacija.
    Priekaištauti, kad numirė forumas, kuriame pats nenorėjai reikštis- neoriginali mintis. Ne vieną tokį priekaištautoją girdėjome. Ir vis tiek ačiū, kad staiga sugalvojai prisiminti. (Kokia proga, įdomu?).

    Beje, kaip ten laikosi Lizdas?
    KAip laikosi Ekstra, Demokratai ir kt.?

    Ne aš numarinau foruminio bendravimo formą. Turbūt, veikia koks nors dėsnis, kad visi aptingom žaisti taip. Tinklaraštis man ne "narcizo priemonė", atvirkščiai. Forume galėjau labiau jaustis narcizu, nes "vadovaudavau". Tinklaraštis prieš nieką neįpareigoja. Ir jame nereikia prieš nieką "kovoti", "dominuoti", siekti "įtakos". Jeigu kam to reikia- keletas forumų Lietuvoje lyg dar kažkiek kvėpuoja- kodėl ten nesireiškiate?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Rubrikai "pasijuokime".
    ----------------------
    Vakar "atkirtau" Relingui nuodingai ironišku (taip aš įsivaizduoju) klausimu: kaip ten, atseit, laikosi Lizdas. (Turėjau omeny- gal jau galutinai numirė, todėl Relingui staiga šovė mintis mus prisiminti). Pačiam smalsu pasidarė, nuėjau patikrinti.
    Neuždarytas dar. Yra ten netgi sargas toks naktinis, kartą per du mėnesius ką nors labai protingo (pardon, norėjau pasakyt- Teisingo) paporina.

    Kaip sakoma- pasijuokime kartu. :P

    -----------------------------

    Teisingas
    Dienos spindulys

    2010-01-09

    Inspiruotas Orvelo, aplankiau Troy ir Fantos (su bendraautoriais) blogus. Įsitikinau, kad iš esmės nieko nepakito. Gal kiek prisidėjo rafinuotumo lyginant su Mėnulija ( tai ką Tu Orvelai vadini "aukštai pakelta kertele" , tėra paprastas "cukrinis" rafinadas). Iš esmės tuose jų bloguose like tik jie patys. Keli draugai -bendraminčiai. Dalyvių ratas lyginant su kadais Fantos proteguojamu forumu "Užuovėja " susitraukė iki vienminčių . Tai nėra blogai, jei žmonės to siekia. Tai tiesiog ne tai ko aš ieškau internetiniame bendravime. Man patinka skirtumai . Radikalūs. Tik juos reikia mokėti priimti , įvertinti. Aš niekuomet nekompleksuoju, jei per mano pot'us pereinama "kareiviškais batais". Priešingai. Tai mane "užveda"...Negatyve aš visada ieškau pozityvo. Ir randu. Nerandantys kuria blogus. Nerandantys užsidaro tankuose. Nerandantys kremta gabalinį cukrų, įsivaizduodami , kad tai "stilinga"....
    _________________
    Optimum medicamentum quies est

    ---------------------------------

    Taigi. Teisingas dienos spindulys, pompastiškasis kareivinių liūtas. Kirzavi batai, portiankos, gabalinis cukrus. Ir po visu tuo- lotyniškas užrašas. Ei, ar suprantate kas nors lotyniškai? Aš, prisipažįstu, nemoku tos kalbos. Nepakankamai rafinuotas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mini, Buka labai mėgsta girti, o Fanta ir Troy - priekabiauti. Kadangi man rašyti pagyras ir pasveikinimus (su Naujais Metais, su Gimimo Diena ir pan.) yra tikra kančia, tai nelabai randu, ką pridurti prie Tavo pasvarstymų-parodymų. O jie tikrai ištobulėjo iki žavingų miniatūrų lygio :)

    Nelabai supratau, ką čia Reling smerkia ar spardo. Bet džiugu, kad ne kerziniais batais. Kerziniais batais "užvedamų" kalbėtojų labai daug Delfi komentaruose. Visada apspardys, jei kam trūksta šito.

    P.S. Vynetu, o aš kovo 11-12 d. būsiu darbe ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hmm ... einu paskaityt ka as ten parasiau tokio zavingo (nors kazkaip netikiu ten rasias ka nors tokio).

    AtsakytiPanaikinti
  7. Paskaiciau, nuobodu, gerai, kad tik rasau, o neskaitau.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vilnie, negi jau sargus atleido ir už signalizaciją nemoka - tai budite slenkančiu grafiku?!

    Suprantama, suprantama, komandiruotėje būsi.

    AtsakytiPanaikinti