2010 m. liepos 6 d., antradienis

Ką rekomenduotumėt?

Durnas klausimas! Todėl, kad...  Bet gal geriau klausti tiesiai šviesiai su visomis iš to išeinančiomis rizikomis. :) 

Ką tik pabaigiau Klaso Ostergreno "Džentelmenus",  patikusius Fantai. 

Žmona atsotogauja, paskaitinėjo S.Brown (sakė kad skaitosi lengvai ir galvoj neužsilieka), tai dabar kažkokią Jodie Picoult pasidėjusi ant stalelio. 

Matyt, bus taip: eisiu bibliotekon ir nersiu į dar sovietmečiu spausdintus klasikus. Deja, tik dabar, nors gal reikia sakyti- kaip tik dabar tinkami metai!?! 


4 komentarai:

  1. Sandra ir Džodi - tik moteriškėms, VyneTu. Antroji, tiesa, moteriškėms, kurios nori jaustis intelektualios, bet enciklopediniai intarpai kokybės neprideda. Man taip atrodo.

    Aš tai vėl grįžau prie detektyvų, bet nieko nerekomenduosiu, nes mėgstu ir dabar skaitau ramius, klasikinius - vyrai paprastai nori kitokių.

    Dar turiu pasidėjusi Tanizaki "Kai kam labiau patinka dilgėlės" (Some prefer nettles), bet lietuviškai turbūt nėra. Tiesa, yra Tanizaki romanai "Raktas" ir "Katė, vyras ir dvi moterys". Jei mėgsti saikingus nukrypimus nuo normos, pamėgink.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Waltari "Mirties angelas" apie Konstantinopolio žlugimą 1453 m.
    Labai pranašiška knyga.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Klasikiniai detetktyvai? Taigi paprašysiu pavardinti Buka smulkiau, ką skaitei ar skaitai.

    O Mikos Waltari nesu skaitęs. Ačiū už rekomendaciją. Tikriausiai pabandysiu. Šiek tiek pašniukštinėjau apie autorių.
    http://www.tytoalba.lt/lt/index.php?option=com_content&task=view&id=1247&Itemid=86

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nežinau, ar tau tiks, VyneTu, juolab, kad rašė moterys, bet JAV detektyvo aukso amžiuje. Skaičiau rusiškai, visos sudėtos į knygą АМЕРИКАНСКИЙ ДЕТЕКТИВ 2 (pirmos dalies nepirkau, ten kažkokie nykūs trileriai). Taigi Мейбл Сили (Mabel Seeley), Миньон Эберхардт (Mignon Eberhart), Делл Шеннон (Dell Shannon) - pastarosios detektyvas dar yra ir didis kačių mylėtojas. Prie šių pridedu GERIAUSIA laikomą anglų detektyvų rašytoją (tai NE Christie) Dorothy Leigh Sayers (Дороти Сэйерс) - šią skaičiau angliškai, bet mačiau jos knygų rusų kalba ("Труп в оранжерее", "Смертельный яд" - ką tik pažiūrėjau, rusiškai yra, regis, viskas, nes ji nedaug parašė). Dar perskaičiau Ngaio Marsh (Найо Марш) "Дельфин-убийца" ir Anne Perry "Скелет в шкафу" ("A Dangerous Mourning") - pastarojo veiksmas vyksta Viktorijos laikų Anglijoje, Perry tik apie tokius senus laikus ir rašo. BET: juose nėra trilerinių elementų, taigi tokie smulkmeniškai tiriamieji detektyvai vyrams dažnai būna nuobodūs. Visus pirkau Vilniuje, naudotų knygų knygyne "Keista" Pylimo g. 30, ten už LABAI prieinamą kainą (3-7 Lt) detektyvų prištabeliuota kalnai. Visokių.

    AtsakytiPanaikinti