2008 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

"In the Valley of Elah"

Man padarė didžiulį įspūdį filmas "Elos slėnis" (In the Valley of Elah), labai stiprus. 
Suprantama, kad jis negalėjo gauti Oskaro. Oskarai duodami filmams, kuriuos gausiai lanko publika. Šitas yra nelabai patogus kolektyviniam spoksojimui, jis kažkaip nevisai geras prie popkornų, prie plasmasinių kolos indelių su šiaudeliais. 
Viena iš priežasčių, kodėl Amerika negali iki galo laimėt nė vieno karo, yra ir šita: negalima leisti daryti tokius filmus. Jie užduoda nepatogius klausimus ir į juos neduoda atsakymo.

Šitam pristatyme parašyta viskas maždaug tiksliai. Mane tik suglumino žodžiai: "drama, mistinis". Drama tai aišku, bet kokią jie ten mistiką sugebėjo surast, taip man paslaptis. Turbūt, paprasčiausiai šiuo žodžiu tikisi pritraukt daugiau žiūrovų. Kurie bus labai nepatenkinti, labai nuobodžiaus, po 20 minučių pasipiktinę išbėgs iš salės su visais popkornais ir kolomis. Negražu šitaip klaidint publiką. 
http://cinemaworld.failai.lt/forum/...d5d718c061decb3

O šis recenzentas buvo toks protingas, kad net pabaigoje pademonstravo savo kvailumą. Jis irgi nusprendė (pradžioje, kol nemačiau filmo, ir aš taip galvojau), kad "Elah" reiškia Alachą...

http://8disk.net/z1391/

Bet ne. Tai ne Alachas, tai tiesiog upės Elos slėnis.
Citata iš kelionių biuro reklamos:
Citata:
8 diena 
Judėjos priekalnės ir kalnai. Negevo dykuma. Pusryčiai. Pravažiuojame Judėjos priekalnes ir kalnus. Upės Elos slėnis, Dovydo ir Galijoto dvikovos vieta. Dovydo Ben Guriono palikimo centras, dabartinio Izraelio kūrėjo kapas. Cino tarpeklio panorama. Avdatas – stambiausias Nabatijos miestas, Machteš Ramonas- milžiniško kraterio panorama. Atvykstame į Eilatą – kurortą prie Raudonosios jūros. Nakvynė Eilate.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą