2008 m. gruodžio 7 d., sekmadienis

Plius-minus

Dar vienas darbas, kuriuo visada užsiimu savaitgaliais - peržiūriu ir pasibraukiu TV programose vertus dėmesio kino filmus, o paskui pagal tuos pabraukimus užprogramuoju visai savaitei.

Na, šįkartą nedaug, gal ir sugebėsiu paskui per savaitgalį peržiūrėti. :)

Apie "Transameriką" ir Bergmano "Gėdą" papasakojo ponas Ūbis (Kur slypi melas). Atomo Egoyano "Kur slypi tiesa" - dar vienas epizodas iš amerikoniškosios Šoulandijos, vėl seni supainioti įvykiai, nuslėptos detalės, įvairūs šantažai, bet visa ta technika nesensta ir gali būti perkeliama į kitus Šoulandijos regionus. Pvz., kokį nors Seimą. :)

TV kanalas Pervyj Baltyjskij Kanal akivaizdžiai rodo Kinotauro prizininkus, nes po "Undinės" ir "Šulteso" dabar jau programoje randu pažymėtą filmą "Plius vienas". Matyt vėl su Gordono "Zakrytij pokaz" organizuotu aptarimu, nes pusantros valandos trukmės filmui programoje skirta virš 3 val.

Filmas "Plius vienas" turėtų sulaukti ne mažiau azartiškų ginčų nei "Undinė", nes net lietuviškos kinokritikės nesutaria dėl jo įvertinimo. "7 meno dienos" pasitenkino korektišku pokalbiu su režisiere Oksana Byčkova (Vertimo atradimai). O Litmenyje Agnės Macaitytės vardu pasirašinėjanti persona net gerokai išpeikė: Nauji Rusijos filmai šimtmečio fone. Bet kokiu atveju manau, kad verta pažiūrėti ir filmą, ir aptarimą. Bukai šio filmo nerekomenduoju, kad neužsikrėstu blogu pavyzdžiu ;)

1 komentaras: