2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

Žodžio "privatizacija"

Braidžiodamas, it Pakistano briedis (ar prisimenate kas tokį posakį panaudojo?), po internetinę pievą kelintą kartą užtikau informacijos apie  konfliktą dėl vieno ar kito žodžio, kurį naudoja konkurentas , panaudojimo savo verslo reklamai. Nors pagrindinė tema apie nuorodų dėliojimą, tačiau mane sudomino kita slidi arbūzo žievelė.

Dar prisiminiau tokį atvejį su, atseit garsaus respublikinio svorio žvaigždo, istorija su limuzinais. Net pagalvojau, prisiminęs jo kompleksiją, gal pradėjo jis ūkininkauti ir auginti šiuos mėsinius savo poreikiams! Bet pasirodo ten apie technikos nuomos verslą kalba sukosi.

Taigi aš apie vienokių ar kitokių žodžių naudojimą svetainių, firmų ir .t.t.  pavadinimams. Ir su tuo susijusius išradingus verslo atstovų ir jų konkurentų veiksmus. 

Žodis, kasdien naudojamas lyg ir turėtų būti mūsų visų, tačiau bile tik įregistruok ir jau reiškia, kad kažkam gali pradėti kliūti ir užkliūti. Tūlam  žodžio "savininkui" nebepatinka privatizuoto žodžio vartojimas konkurentų komercijos tikslais, bando ginčytis ir teisiniais būdais, tačiau kolekas reikalas slidus,  su neaiškia perspektyva.

Taigi ateičiai, galvoju, gal reikia užregistruoti savo pavardę ? Bet gal be reikalo, nes arabų kalboje ji skamba kaip "studento" vertinys?! Matant didėjančią musulmonų masę, galgi nereikės mokėti vaikaičiams mokesčių  už jos turėjimą? :)


3 komentarai:

  1. 1. Pakistane briedžių nebūna.
    2. Kas Tau, gal susirgai. Staiga parašei tokį ilgą tekstą su daug žodžių.
    3. Pavardė Tavo jau registruota, turi juk pasą ir kt. dokumentus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. 1.Pakistane briedzius galima ir atvezti
    2. kai briedzius atves i Pakistana gal atsiras pavardziu (zodziu) mokesciai.
    3. visada sveika ziuret kas bus ateity :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. 1. Patvirtinti nesiimu, bet paneigti irgi negalima.
    2. Matyt, buvo priepuolis. :)
    3. Man patinka Minio 3 punktas. :)

    AtsakytiPanaikinti