2008 m. liepos 8 d., antradienis

"Atostogos Romoje"

William'o Wyler'io "Roman Holiday". (1953). (Atostogos Romoje)

 

Kai pirmą kartą tą filmą žiūrėjau, buvau visai dar vaikas. Atsimenu tik tiek, kad buvo labai gražu, labai patiko. Turbūt, viskas atrodė labai juokinga. Vaikai yra geriausia publika kvailokoms komedijėlėms, juokinga viskas. 

Dabar juokiausi mažiau, bet buvo gražu, simpatiška. Na, aišku, kaip kitaip. Audrey Hepburn, ko daugiau reikia. 

Smalsu man pasidarė, kaip atrodytų, jeigu taip susodint į kino salę dabartinius žurnalistus, priverst juos pažiūrėt tą filmuką, o po seanso padaryti apklausą. Ar atsirastų bent vienas, kuris pareikštų, jog tokia filmo pabaiga jam atrodo įmanoma? 

Trumpai primenu siužetą: 
Jauna žavi princesė vakare, pavargusi nuo uolaus pareigų vykdymo, pabėga nuo apsaugos ir patraukia į miestą pasižvalgyt. Užmigusią gatvėje, ją parsiveža į namus žavus žurnaliūga. Ryte jis sužino, kas ji tokia, ir nusprendžia pasinaudot šansu padaryt ekskliuzyvinį reportažą, su pikantiškom smulkmenom ir paparaciškom nuotraukom. Naivi princesė nenutuokia, kad jos princas ją tamposi po visą Romą ne šiaip sau, ji nepastebi, kad princo draugas ją slapta visur fotkina. Reportažas gaunasi super. 
Bet herojus pajunta jausmus, jie pasibučiuoja.
Ir to užtenka, kad herojus suprastų: reportažo (ir pinigų) nebus. 
Ir draugas supranta jį. Jis atiduoda padarytas nuotraukas princesei, atminimui apie gražias atostogas Romoje. 

Ir viskas. Ji lieka sau toliau būti princese, jis- liūdnai romantiškai ją žvilgsniu palydėjęs- lieka prie savo geldos, be princesės ir be pinigų. Užtai su gražiu prisiminimu apie bučinį. Ekrane užrašas "The End". 

Puiku, ar ne? 
Bandžiau įsivaizduot TAIP nelaimingai įsimylėjusį "Lietryčio" žurnalistą... Nelabai man gavosi, fantazijos trūksta. 

(Čia dar turiu pridurt vieną neįtikimą dalyką žiūrovams, užaugusiems prie "N-14": visa meilė buvo vienas saldus bučinys. Jokių lovų, jokių nurenginėjimų nebuvo.) 

>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>

Na, nebent filmo kūrėjai turėjo omeny, kad tolesnis veiksmas vyko jau po užrašo "The End": 
pas žurnalistą atvyko keli vyrukai juodais drabužiais, perdavė nuo karališkosios šeimos linkėjimus ir čekį. Už negatyvus ir pasižadėjimą nepliurpt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą