2011 m. vasario 16 d., trečiadienis

Atsakomasis tostas

Suirzau vakar. Žinoma, be reikalo, ale ko nepasitaiko. Užeinu čia, patikrinu lyg senas sargas apleistą pastatą, sunkiai atsirakindamas primirštais slaptažodžiais ir bet kokia, "kas ant seilės užeina "tema, perbraukiu dulkes bei voratinklius.

Galvojau, iš pirmo žvilgsnio, kad Minis parašė. Ir tikrai nustebau, radęs intriguojantį Fantos tekstą.

Perskaičius komentarus, nudžiugino tai, kad čia vis dar tyliai lankosi "dvasios". :)

O jau galvojau, kad tikrai amen. Per anksti dar.

P.S. Beje, prisiminiau datas, tai toptelėjo mazgaunėn mintis, kad kitais metais bus 10 metų kaip sulėkėme į vieną virtualią vietą - Fantos eilėraščių lentyną. Po to - kažkokiame Taivanio serveryje bėrėme pirmus bendravimo grūdus.




23 komentarai:

  1. Bet per tuos devynerius metus pasikeitėme smarkiai.
    Aš savo elgesyje didžiausią pasikeitimą matau susijusį su šiandien prasidedančia Knygų muge. Keletą metų paniekinamai deklaravau, kad į knygų muges nevaikštau. O dabar svarstau, kad dviejų dienų man nepakaks, reiktų nueiti ir sekmadienį :)
    O juk pirmą kartą ten nuėjau grynai dėl materialios pagundos - man paskambino kažkas ir pasakė, jog už tai, kad balsavau geriausios knygos rinkimuose, man per Knygų mugę įteiks dovanėlę - 50 litų vertės čekį knygoms.
    Nuėjusi pamačiau, kad Knygų mugėje įdomiausia ne knygos, o žmonės.
    Forumuose irgi traukė žmonių įvairovė, bet paskui prasidėjo visokie iškrypimai - apsimetinėjimai, sudvigubėjimai, spaminimai, kerštavimai, mynimai ant nuospaudų ir kitos anoniminės pagundos. Dabar, kai visi išsisijojo po nuosavus blogus, personažai išgrynėjo, visokie 'fake' dingo ir dar galima pasirinkti, kurio autoriaus klausytis, o kurį ramiai, nesinervinant apeiti.
    Man tai patinka. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Vilnie, viska laikas isgrynino ir atskiru zmoniu atsitiktine bendra diskusija vel isskaide i atskiru zmoniu atskira israiska.

    Del anonimiskumo tai idomiai parasiai, bet kiek prisimenu is pat pradziu parasiau kas esas su vardu pavarde ir gimimo metais, gal per daug naivus buvau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasikeitėme? Galbūt. Elgsiuosi egoistiškai (parašiau egositiškai, egocity;škai :) - naujadaras mažne gavosi??? )- irgi rašysiu apie save.

    Man atrodo, kad nesikeičiau, buvau amžinas sekėjas -klajoklis paskui. Paskui Fantą, Vilnį, Minį ir kt., lankiau virtualius bičiulius ir priešininkus, dažniausiai nesuprasdamas, taigi ir nepastebėdamas Vilnies minimų iškrypimų.

    Nesikeičiau dar ta prasme, nes taip niekada nesukūriau jokios savo asmeninės kertelės virtualioje erdvėje. Net nebandžiau. Dar nežinau, kas labiau trukdė - tingulio įtakotas dvasinis bei kūrybinis seklumas ar aplamai intelektualinis ribotumas.
    O gal bodėjimasis rašto darbais ir jo įtakotas postinimo minimalizmas (koks įdomus žodis bendravimo su Miniu kontekste. Toks žodžių žaismas - Mini Male) ir savisaugis uždarumas kuždėjo, kad tai "prochodnoj dvor", viskas pernelyg laikina ir netikra, todėl nevertas žvakių žaidimas. Nežinau, sakau nuoširdžiai. Bet per daug prirašiau, pačiam po tam tikro laiko bus įdomu pažiūrėti į šias eilutes.
    Praėjus laiko tarpui, netgi būna įdomu paskaityti savo seniau rašytas mintis (postus). Ir netgi būna, kad pamanai -ogi visai nekvailai esu parašęs. :D :D Gal tekstai irgi bręsta?!? Ar durnėji ir tolsti rozu su senstančiu razumėliu nuo realybės suvokimo, kaip skiedra nuo kranto.

    Beje, O Jums taip nebūna?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaityt savo senus įrašus negerai. Nes vieni sako "koks kvailas buvau", kiti sako "dabar taip parašyt jau nebesugebėčiau". Abu atvejai nelabai malonūs.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tą pirmą atvejį praleisčiau. :) Bet jie kartu su antruoju kažkur nugrimzdę. Neieškau specialiai. Nebent užsiraunu pagal kieno nors atkapstytą ar išsaugotą nuorodą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. sveiki, naktinėtojai, mugininkai ir šiaip mieli nematomi žmonės, malonu po ilgesnio laiko paskaityti.
    andai vėl praėjau pro knygyniuką senamiestyje, kurio pavadinimas keistai primena aukščiau pasisakiusiojo vardą.
    vis dėlto kažko ir kažkas forumavime buvo. bet gyvo bendravimo amžius ilgesnis. ir šiaip tarp šių dviejų formų lygybės nėra.
    nepamenu, kokiu vardu kalbėjau IDANT forume. šiaip antika

    AtsakytiPanaikinti
  7. net metų laikų jau beveik nebespėju sužiūrėti. ir norų visokių mažyn.
    pamenu, kaip Vilnis kažkada sakė knygų mugės nelankanti. žiū pakito. o aš nebuvau nei šiemet, nei pernai. dėl kitokių priežasčių.
    bet kino pavasario kad prisisrėbiau šiemet. ir daug godžių be manęs ten buvo. tikrai nebežiūriu į žmones ir juolab nebegalvoju, katras čia galėtų koks forumietis būti.
    betgi akivaizdu ir tai, kad reikia, visiems reikia bendravimo, dėmesio, o, kaip elementaru. arba tiesiog su kuo pastovėti prie kokio gatvės žibinto.
    man norėtųsi, kad kažką paburbėtų Fanta.
    gero vakaro
    a.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Antika, aš irgi dabar po Kinopavasarį jau antra savaitė duoduosi ir dar pratęsimu džiaugiuosi :) Žmonių nenužiūrinėju, nebent įtariu, kad garsiai žiaumos popkornus šalia atsisėdę. Pasisekė, kelis kartus valgė, bet delikačiai tyliai :)
    Dar, Antika, užeik į kinokampelį pas Fantą, ten nebūtinai reikia šnekėti apie per TV rodomus filmus: http://manotv.wordpress.com/
    Tas bendravimas kartais susiveda tik į tai, kad norisi kažkam pasakyti savo įspūdžius ar nuomonę, o labai retai bendravimo partneriui tai įdomu, jis labiau nori išsakyti savo įspūdžius ir nuomonę. Kažkokį laikotarpį bendravimas net gali būti sėkmingas, kai abu turi įspūdžių apie tą patį dalyką. O paskui? Ieškoti kito pašnekovo?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kad jau reikalauja paburbėt, tai paburbėsiu.

    Paburbėjimas 1- kad ČIA aš burbu kartą per metus, Ant Sofutės- kartą per savaitę, o šiaip kasdieną- Verandoje.

    Paburbėjimas 2- pagavau save, kad irgi niekaip nebesugebu prisiminti vardo, kuriuo Antika anuomet pas mus vadinosi. Sukasi ant liežuvio galo, gražus toks vardas buvo, pretenzingai stilingas, bet... nu, niekaip. Bet dar prisiminsiu kada nors staiga.
    Au. Jau, atrodo, prisiminiau. Najavu.

    AtsakytiPanaikinti
  11. o, kaip smagu, kad parašėte. paini Jūsų dislokacija. itin suinteresuotiems žmogams. kasdieninės, savaitinės, mėnesinės vietos... visos indiviasmenizuotos. puiku.
    popkornai ir man nepatinka kaži ko. ir tas nepatikimas proporcingas krepšo dydžiui. prieš vieną filmą irgi nužvelgiau paketu nešiną filmo kaimynę. dėl visa ko. čtob ticho bylo. tačiau žiūrėdama baltąsias pievas prosykiais vis galvojau, kad popkornų kvapas geresnis už pagirių kvapą. susitaikyt su šiuoju kažkaip sunkiau. ši kvapo variacija baisiai trukdė įsivaizduoti sūraus vandens ir visokių druskos gurvuolių kvapą.
    deja, nesu žinovė. filmais, sakyčiau, gydausi, jais ilsiuosi, bent jau šiuo metu. tikrai pasigedau kur pasiskaityti žmonių įspūdžių, nuomonių. radau tik laikraštuke, pamestame ant apvalios sofutės. penkių kritikų rekomenduojamas filmų dešimtukas ten buvo. bet kažkaip man reikėtų kitokio požvelgio. gal adaptuoto, nžn.
    najavu, aga. i eto nie vo snie... dabar jau prisiminiau, kad Fanta net beprotiškai gražų rusišką eilėraštį pacitavo kažkada.
    jis vieną savo parašytą komentarą pašalino. man dar nespėjus perskaityt.
    antika najavu

    AtsakytiPanaikinti
  12. Antika, įspūdžius apie filmus gali rasti čia:

    http://kinopavasaris.wordpress.com/
    Rašo jaunos merginos, dar neišgadintos nusipelniusių kinokritikų etikečių, todėl vertina paprastai ir suprantamai.

    http://www.g-taskas.lt/kino-pavasaris-2011-dienorastis/
    Perskaityk ir komentarus, įdomūs.

    http://www.pravda.lt/kino_pavasaris_2011_dienorastis_recenzijos
    čia jau naujos "pravdistų generacijos" atstovai, ne tokie įžulūs kaip anksčiau.

    http://www.7md.lt/lt/2011-04-01/kinas/kai_tikroves_nesutampa.html
    Pipinytė teikėsi pasidalinti savo įspūdžiais.


    Aš į Baltas pievas bilieto negavau, tai nueisiu pirmadienį. Galėčiau ir savo įvertinimus parašyti kur nors prie Sofutės, bet kol kas ten nesimato susidomėjimo šia mano veikla :)

    Jei pernai per kai kuriuos Kinopavasario seansus teko tramdyti kaimynus dėl per garsių šnekų, tai šįmet tokių nepasitaikė, labai dėl to patenkinta :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. dėkui, Vilnie, už nuorodas, pirmąją jau esu radusi. įdomu bus paskaityti rytoj.
    norėčiau ir Tavo įspūdžius paskaityti - jei tik pavyks rasti.
    pernai per kažkurį filmą velnių pati gavau iš kaimynų už plepėjimą. šiemet ne, nes nebesiplepa man. labiau tylisi. tapau stačiai ideli žiūrovė: neplepanti, nevėluojanti, nevalganti, nesidairanti.
    geros ateinančios savaitės
    a. n.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Antika, dar pažiūrėsiu keletą filmų ir galėsiu išdėti sąrašą. Tada ir galėsim pašnekėti apie tuos filmus, kuriuos abi matėm.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Laba Najavu. :)

    Pasirodė seni "nepažįstamieji". Amliw, gig, ir Najavu. Gal pavasaris šįkart taip ateina.

    p.s. Nejaugi knygynėlis pavadintas Fanta? Įdomu.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Neapsimetinėk visišku indėnu, juk buvo aiškiai pasakyta, kad primena "aukščiau pasisakiusiojo" vardą.

    http://www.facebook.com/MintVinetu?v=app_112078882147346

    http://www.laikas.lt/lt/info/1122/metinis-knygu-rojus-vilniaus-senamiestyje/

    AtsakytiPanaikinti
  17. Ačiū už paaiškinimą. :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Fanta viską žino... Taip, "MintVinetu". Eidama vis pažiūriu pro langą, labai gražu man atrodo ten.
    Labas.
    Pavasaris, aha. Kiemo vandens telkinuke varlių kad priderėjo. Nesuprantu, ar čia jos iš rudens, ar dabar iš kažkur prišoko. Ar jas reikia semti iš vandens, t. y. gelbėti. Nes pačioms sunkoka išsikapanoti. O ir negyvų yra. Sūnus įdėjo tokią nugenėtą šaką, kad galėtų išlipti. Dabar mintijam, ar ne per sudėtinga varlėms šaka šuoliuoti. Gal reikia ieškot plačios lentos gyvų varlių patogiam transpotavimuisi. Ir gal jau reikia merkti vandenin lelijų vazonus, jei augalams pavyko peržiemoti. Nors tubūt reikėtų persodint į didesnes dėžes su moliu. Taigi visaip kaip tas pavasaris pasireiškia, ir visai neseniai pamatytas Kim Ki Duko filmas "Pavasaris, vasara, ruduo, žiema ir vėl pavasaris" pavasarines godas tarsi užantspauduoja. Ir reikia pradėti prasmingai šiuršenti.
    najavu

    AtsakytiPanaikinti
  19. Šiuršenimas, mano galva, yra geresnioji pavasario pusė...
    Na, dar reikia paieškoti, kur ir kaip Amliw apsireiškusi.
    Smagu, kad sveiki gyvi. Tikrai
    n.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na mat kaip Najavu pavasariškai nusiteikusi :)
    Sutampa Tavo savijauta su gamtos nuotaika? Tai gerai, pavasario atgimimas yra didžiausias stebuklas, kurį kažkodėl ne visada įvertiname. Tik po pergyvenimų tos juslės atsiveria.
    Aš irgi džiaugiuosi, kad atsiradai, Najavu, kad pačiai norisi bendrauti, ieškoti senų virtualių pažįstamų.

    AtsakytiPanaikinti
  21. taigi.
    vėl ruduo vėlyvas.
    ar yra kas?
    jau laikas užpečkin - t. y. prie ekranų :)
    n.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sveika N. biškį dar yra, retasykiais

    AtsakytiPanaikinti
  23. Reikia palikti pėdsakus ant dulkėtų grindų...

    AtsakytiPanaikinti