2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Indiški nuotykiai

Vargšas Ezopas Indijoje jau į ligoninę paguldytas.
Delfi tik praneša, o niekingi komentatoriai šlykščiai tyčiojasi. Man tai labai gaila žmogaus, nes įtariu, kad ten ligoninėse gulėti reikia stiprios sveikatos.
Pasakojo man vienas gydytojas apie infekcijas pietų šalyse. Jų ten organizmai kitokius imunitetus turi, nei mes su savo šiaurietiškais imunitetais. Viena iš pasakojimo detalių: įtarė, kad infekcijos židinys - viename iš 5-ių žvaigždučių viešbutyje Indijos sostinėje. Negali būti, neigė viešbučio administracija, mes čia viską vakarietiškai steriliai... Kažkas visgi atsitiktinai užtiko labai sterilų vaizdą: vienose pagalbinėse patalpose indukas skaldė ledą. Tik toks skirtumas nuo mums įprastos procedūros buvo tas, kad ledą jis skaldė pasidėjęs tiesiai ant grindų, nuo ten ir sušluodavo šitą produkciją, pateikiamą brangiai mokantiems klientams :)
Aukščiau minėtoje Delfi žinutėje man vienas dalykas sukėlė keistą nepasitikėjimą:
Už savo asmenines lėšas Seimo narys Linas Karalius į Indiją išvyko sausio 26 dieną, rašoma Seimo pranešime spaudai. Viena svarbiausių šios kelionės užduočių – užmegzti ryšius su Indijos Respublikos parlamentu, aptarti tarpparlamentinės grupės su Lietuva Indijos parlamente steigimo klausimą.

10 komentarų:

  1. Antivalinskinė propaganda. Žmogus suviduriavo, o jau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Visi suviduriavimai yra labai pavojingi. Bet jis, aišku, užsikrėtė geltlige. Taip manau.
    Kad antivalinskinė propaganda pasičiupo šią žinią ir tyčiojasi, tai nenuostabu, dar pamatysi, kaip Opozicijos Lyderis pareikalaus iš Ezopo atimti mandatą už pravaikštas, nes juk neužpildys indų gydytojai biuletenio reikiamos formos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galimi ir kiti variantai: maliarija, cholera, vidurių šiltinė, raupsai, maras.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nesidomėjau šituo tipu, bet girnapusius kažkada girdėjo jį trailinant per TV apie nušvitimą ir sakė, kad ne per didžiausio proto ir tikrai ne Demosteno iškalbos. Na, turint omeny, kad indų mentalitetas mums visiškai nesuvokiamas, gal ir susikalbės - jei tikrai nuvyko tų santykių užmegzti, tiktai netikiu, jog kelionę darbo reikalais apmokėtų iš savo kišenės, tai absurdiška. Keista, kad Delfio komentatoriai vieningai viauksi apie perdozavimą: indai masiškai kanapinasi jau keli tūkstančiai metų, švenčių be kanapių neįsivaizduoja nė viena namų šeimininkė, bet tai tikrai ne narkomanų šalis.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip pašiurpinai, Buka, su tais kitais variantais... Bet gal ne visai kvailas, gal pasiskiepijo ten važiuodamas?
    Šiaip aš irgi nesekiau Ezopo kūrybinių laimėjimų, tik lyg ir kažkur mačiau kažkokiame autobusų stotelės plakate, kad jis dabar pavyzdys jaunimui, nes negeria. Ar kažkas panašaus. Matyt įpuolė į susižavėjimą budizmais ir panašiais dalykais, ši mada, kaip pastebėjo L.Vildžiūnas, nepraeina ir dabar. Kiek mačiau pasakojimų apie Bitlų to laikotarpio atsidavimą Indijai, tai ten jie man atrodo išstisai apsinarkotinę ir labiau, nei paprastai. Matyt, dvasingumo mokymai to reikalauja :)
    Bet kaip ir sakei, kai prasideda aiškinimai, kad už savus pinigus darbo reikalais... Įsivaizduoju, kad Seimo valdyba tikrai nesutiko apmokėti jam tos kelionės, tai reiškia, kad jiems nepasirodė dabar labai būtina "užmegzti ryšius su Indijos Respublikos parlamentu" ir siekti "tarpparlamentinės grupės su Lietuva Indijos parlamente" įsteigimo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indiškas dvasingumas nesuderinamas su narkotikais, o visą sukauptą dvasinę energiją sunaikina vien negera MINTIS apie savo artimą. Todėl tikri indų asketai labai nenoriai ima mokinius, o vakariečių mokinių neima niekada.

    Apie vidutinio rango fokusininkus-prekybininkus, ant kurių meškerės, regis, ir bus užkibęs Ezopas, tingiu aušinti burną.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kaip ten buvo su Bitlais? Filmukuose apie juos buvo minimas kažkoks Mokytojo vardas, bet aš, kai nesigaudau... Ar ten buvo fokusininkas ar prie rimtesnių?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Fokusininkas. Rimtesni su vakariečiais nesusideda.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kartais susimąstau: kažin, mūsų Buka fokusininkė ar iš rimtesnių? ...
    Turbūt, fokusininkė. Rimtos su tokiais nesusideda. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nesupratau. Su kokiais?

    AtsakytiPanaikinti