2009 m. vasario 20 d., penktadienis

iš negudrių senų legendų

"Negudrios senos legendos"- taip vadinu praktiškai niekam nebereikalingus daiktus, kuriuos padedu čia, nelabai suvokdamas tikslą, kuriam galui tai darau. Gal kada nors užeis noras ką nors pratęst, arba perskaityt, arba pasiginčyt.
Medžiagas pavogiau, nesiklausdamas autorių. Aš netikiu kopyraitais internete.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Metamorfozės arba Užuovėjos transformacijos (Užuovėjos forumas)


Minio aprašyta, deja, nebaigta, Užuovėjos istorija. Perkelta iš Ekstra III

2002 metų kažkuriame liepos mėnesio “Veido” žurnalo numeryje A. Kubilius paskelbė straipsnį apie pilietinę visuomenę. Šis straipsnelis buvo... na toks, kaip ir visų tuometinių kandidatų į prezidento postą - šiek tiek paviršutiniškas, šiek tiek rimtas, bet didžiausia dalimi didaktiškas. Skaitinėdami ir komentuodami šį straipsnelį kažkaip susitiko keturi asmenys - Violeta, Arnas, Fanta ir Minis. Labai neprisimenu komentarų, bet ne juose esmė. Esmė tame, kad Fanta pasiūle susitikti ne tik “Veido” puslapiuose ir aptarinėti kažkokias temas, kurios nebūtinai visiems įdomios. Geriausia susitikti ir kalbėti temomis, kurias patys ir sugalvojame. Viskas taip spontaniškai ir prasidėjo, pirmiausia įpuolėme į Fantos asmeninio puslapio svečių knygą ir prirašinejome visko, kol galiausiai nutarėme, kad būtų visai neblogai susirasti geresnę ir patogesnę vietelę, kurioje būtų galima organizuoti kažkokią struktūrą. Tai buvo mūsų nesibaigiančių klajonių po internetą pradžia. Bet buvom tik keturi, šiek tiek apsipažinę ir kažkiek susieti bendru noru diskutuoti. Pirmoji stotelė buvo kažkokiam Taivanio kinietiškame serveryje, kuris net iki šiol veikia, ir normaliai. Jei įvyksta kokios nors perturbacijos ten sugrįžtame. Iš tiesų, manau ilgainiui nuo tos vietos ir kilo pavadinimas - užuoveja. Nes ta vieta http://on.starblvd.net/meet/fanta žavi savo paprastumu ir stabilumu. Taigi kai tik ten persikraustėme, visi puolėme rašyti ir dėstyti savo gyvenimo požiūrį į visokiausius dalykus, tačiau žmonių buvo mažokai. Iš “Veido” nelabai kas ateidavo, nors ten periodiškai išmesdavome savo reklamą. Kažkuriam laikui buvo užklydes toks Rimas_N, kurį labiausiai domino temos surištos su ekonomika, dėl to pradėjom atskirą dalį, kurią paskyrėm diskusijoms apie ekonomiką. Tačiau ji kažkaip ilgai neišgyveno, nes mūsų ekonomikos žinių lygis ryškiai nepatenkino Rimo_N ir jis išėjo.

Tolesnė forumo raida buvo įtakota dviejų įdomių asmenybių - fašistuojančio amerikos lietuvio Valdo (pavardes neminėsiu), bei šiokio tokio provokatoriaus ir gal net radikalo - Stebetojo is toli. Valdas savo pažiūrų į vatą nevyniojo ir su pirmuoju apsilankymu rėžė, kad nekenčia kitos tautybės, o juo labiau rasės zmonių. Ir visaip norėjo, kad mes jam pritartume. Tačiau nei vienas mūsų kažkaip net nesugalvojo, kad reiktų pritarti ir Valdas išvadinęs mus skystablauzdžiais liberalais pasitraukė.

Stebetojas is toli buvo įdomus tuo, kad pirmiausia įnešė didelę sumaištį provokuodamas vos ne konfliktą. Įdomiausia, kad jo pirmosios provokacijos buvo nukreiptos prieš mane. Tai buvo mano pirmasis išbandymas man pačiam, nes prieš tai nebuvau patyręs jokio spaudimo ar dar kažko panašaus. Buvo įdomus ir tuo pačiu svarbus momentas, nes tada supratau, kad ne visada internete žmones susirenka vien ramiai pašnekėti. Po pusės nakties ginčų, aš suvokiau, tiksliau pagaliau man paaiškėjo, kad pagrindinis Stebetojo tikslas, būtent iššaukti reakciją, geriausia kuo emocionaliasnę. Taigi tuo momentu, įvyko mano reakcija - pirmą kartą ištryniau savo visus postus. T.y. visos jo priekabės liko, o mano reakcijos neliko. Bet šios "batalijos" jau gilioje praeityje. Po to Stebetojas šiek tiek "nusiramino" na tiesiog nustojo asmeniškai kabinėtis prie kitų ir dalyvaudavo diskusijose, kurios kartais tikrai įdomiai pasisukdavo. Po to beveik tuo pačiu metu atėjo Justas ir Helene. Justas buvo labai fainas ir išprusęs pašnekovas, gaila, kad kažkuriuo momentu pasikeite jo gyvenimo prioritetai ir jis turėjo palikti mus. Jo asmeninis atsisveikinimo laiskas man buvo tikrai šiltas ir malonus - įdomu, kad taip iš niekur internete susirandi draugų.

Helene dar ir dabar labai sėkmingai dalyvauja mūsų forume. Negaliu rašyti apie tai nešališkai, tačiau man labai patiko, kad ji puikiai sugeba diskutuoti įvairiomis temomis. Ji kartu su Violeta sudarė puikų duetą atsveriantį mano ir Fantos dažnai vaikiškai naivius klaidžiojimus. Arnas, sugebėdavo įdomiai diskutuoti apie knygas bei serialą "draugai".

Vakar dar prieš užmigdamas galvojau, kodel mes diskutuodami neapsiribodavom kažkokiom trumpom pastabom, ar tiesiog mandagumo frazėmis. Galvoju, kad ilgą laiką mūsų buvo tikrai mažai ir dėlto siekdami palaikyti diskusijas kuo ilgiau bandydavome rašyti ne tik tai ką ismokome, bet ir tai, ką galvojame ir tai ka patyrėme. Be to buvo įdomu vienu ar kitu klausimu pasiieškoti literatūros ir replikuoti pašnekovų mintis, jau pasiskaičius gvildenamą temą. Aš asmeniškai perskaičiau kokias tris knygas, kurių nebučiau šiaip skaitęs jei nebūčiau išgirdęs apie jas forume, o visokių straipsnių perskaičiau tikrai labai daug, jų taip pat nebučiau skaitęs savanoriškai. Fanta, nenustygdamas vietoje perkraustė mūsų forumelį į myikonboard http://f-forumas.myikonboard.com/viewboard.php Savaną pakviečiau iš Betos, kur su ja susipažinau ir ilgokai bendravau. Ji buvo įdomi pašnekovė, tačiau ją visą laiką glumino tai, kad mes ne tik rašome, ką galvojame, bet dar ir pasiskaitydavome prieš galvodami. Jai, turbūt, pačiai pirmajai pasirodė, kad esame kažkokie kostiumuoti ir šlipsuoti susivaržą maniakai. Tačiau jos mintys buvo taip pat labai įdomios ir taiklios. Į ikonboard serverį jau atėjo ir daugiau žmonių iš kurių įdomesni buvo Jaunos Poetes Inc. ir Ann. Kažkuriuo momentu Stebetojas is Toli nutarė įvykdyti virtualią savižudybę (Laimute, o tu galvojai aš originalus) ir reinkarnavosi į Abatą Yorką, kuris savo koaniniais murmėjimais suteikdavo mūsų forumui kažkokios kassavaitinės mistikos.




Pavadinimas: Metamorfozės arba Užuovėjos transformacijos (Užuovėjos forumas)
Kategorija: Forumologija
Autorius: Minis
Pridėta: December 12th 2003





1 komentaras:

  1. Sveiki, vaikinai! nuoširdžiausiai dėkoju daktarui Egwali, kurio užkeikimas padarė didelių pokyčių mano gyvenime. Tonis, mano buvęs, buvo mielas iki gyvos galvos ir nenorėjo, kad jaustųsi blogai, bet iš niekur, kur jis nustojo tikrintis, o visi rūpesčiai dingo, aš žinojau, kad viskas neteisinga, nes tai buvo akivaizdu fantastiškas ir patikimas kerėtojas, kai buvęs mane paliko už nieką, o bumas liko be galo mielas ir štai kaip jis akies mirksniu vėl atsidūrė mano rankose, dabar mes gyvename laimingai, kaip sakė daktaras Egwali. Aš naudojuosi šiuo forumu norėdamas pasidalinti savo nuostabia istorija, o tavo - ne išimtis, pabandyk ir lažinuosi, kad tu labai džiaugiesi, kad tai padarei. Prie jo galite prisijungti per bet kurią iš šių platformų. El. Paštas: Dregwalispellbinder@gmail.com / Whatsapp: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti