2009 m. vasario 15 d., sekmadienis

Kai apie žaidimus daromas mokslas

Račas šiandien įsiūlė tokią nuorodą juokingu pavadinimu: R.Miliūnaitė: PIRMAS ŽVILGSNIS Į TINKLARAŠČIŲ KALBĄ

Pabandžiau atidaryt, ogi žiūriu- ten didelis (22 lapai) pdf su moksliniu darbu :)
Labai nemėgstu pdf-ų, paprastai jų vengiu, šį kartą tiesiog nepastebėjau, atsidarė pats. Nugi, įdomus darbelis, sakyčiau. Visokių protingų dalykų prirašyta.
Jegu kam įdomu, galima panagrinėt.

6 komentarai:

  1. Įtariu, kad jūs, tinginiai, niekas ir nemėginote panagrinėti ponios Miliūnaitės mokslinį darbą.
    O be reikalo.
    Nes ji ten ne tiek apie lietuvių kalbą, kiek apie blog'us postringauja. Klasifikuoja, dėsto daug panašių minčių, kurias aš čia vis ruošiausi dėstyt, bet taip ir neprisiruošiau.

    Paskui galite perskaityti dar ir tęsinį ano straipsnio. Šis jau yra ir "normaliame" htm pavidale:
    http://www.lietuviukalba.lt/index.php?id=98

    Žiūriu į kalendorių, matau, kad jau sukakojo cielas mėnuo, kaip mūsų "Somnambulandija" (o ir "Užuovėja") pasiliko amžinai gyvent mūsų širdyse. Ketinau rėžt ta proga kokią ypatingai iškilmingą prakalbą, prisipažint, kad ir nesigailiu. Papostringauti tema "kodėl perėjimas į "blogosferą" buvo savalaikis ir būtinas".
    Bet žiūriu, kad beveik visas tezes, kurias ketinau dėstyt čia, kaipo savo išminties perlus, galima rasti tos ponios moksliniuose darbuose. Beveik visas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai ir galėjai ta proga padaryti jos darbo santrauką, trumpai ir patraukliai išdėstydamas mums tas tezes ir iliustruodamas mūsų Somnambulandijos virtimu į blogiatinklį. Laukiame.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kas aš Tau- konspektuotojas? Aš net V. Lenino niekada nekonspektavau.
    Lauksiu įkvėpimo. Gal kada nors.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Fanta, as tai bandziau - garbes zodis - perskaityti ta mokslini darba, bet toliau pirmuju dvieju puslapiu negalejau pasistumet, bet tikrai ne del darbo nuobodumo, bet laiko nera tiek daug skaityti. Taigi butu faina jei pakonspektuotum, kaip Vilnis siule, ne Leninas koks - turetu but lengviau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bet pažiūrėjau, kad tas html-inis tekstas ne tęsinys, o tas pats, kas pirmame, tik gražiau susistemintas, išgrynintas. Todėl iš jo dingo tokia graži pastraipa:
    "Prieš keletą dešimtmečių, kai Lietuvoje niekas, regis, dar negalėjo turėti supratimo apie internetą, vienas literatūros dėstytojas savo studentams, ketinantiems tapti, be abejo, rašytojais, patardavo: Rašykite, būtinai kas vakarą parašykite nors puslapį dienoraščio. Be nuolatinio rašymo nieko nebus. Iš tiesų rašymas skatina mąstyti, stiprėja kalbinės raiškos įgūdžiai, lavėja stilius, ir jauniems žmonėms, kurių tarp tinklaraštininkų yra dauguma, tai labai gera tobulėjimo terpė. Todėl norėtųsi neabejoti: ateitis internete priklauso – ne rašytojams, bet raštingiems."

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, vaikinai! nuoširdžiausiai dėkoju daktarui Egwali, kurio užkeikimas padarė didelių pokyčių mano gyvenime. Tonis, mano buvęs, buvo mielas iki gyvos galvos ir nenorėjo, kad jaustųsi blogai, bet iš niekur, kur jis nustojo tikrintis, o visi rūpesčiai dingo, aš žinojau, kad viskas neteisinga, nes tai buvo akivaizdu fantastiškas ir patikimas kerėtojas, kai buvęs mane paliko už nieką, o bumas liko be galo mielas ir štai kaip jis akies mirksniu vėl atsidūrė mano rankose, dabar mes gyvename laimingai, kaip sakė daktaras Egwali. Aš naudojuosi šiuo forumu norėdamas pasidalinti savo nuostabia istorija, o tavo - ne išimtis, pabandyk ir lažinuosi, kad tu labai džiaugiesi, kad tai padarei. Prie jo galite prisijungti per bet kurią iš šių platformų. El. Paštas: Dregwalispellbinder@gmail.com / Whatsapp: +2348122948392

    AtsakytiPanaikinti