2009 m. vasario 21 d., šeštadienis

Pas kaimynus lenkus


Šiandien paskambino senas bičiulis iš Alytaus ir sako:" davaj varom link Suvalkų paslidinėti!"
Atsisakiau tokio netikėto pasiūlymo, tačiau yra ką pagalvoti, kodėl į ten?!

Kodėl žmonės iš Alytaus, kur pernai metų pabaigoje pompastiškai atidarė naujutėlę slidinėjimo trasą Bakšių km. praktiškai Alytuje, varo į Lenkiją Szelment kaimelį (apie 80-90 km.  iš Alytaus) slidinėti.

Pasipustė valdžia investicijomis ir supustė 2 000 000 litų! Pasirodo mažai konkurencinga kaimynų trasai. Bičiulio žodžiais tokią nezgrėbną trasą jis galėjo už 200 000 litų įrengti. O trasa Szelment'e ir pigesnė ir geresnė. Kad pigesnė tai gal šiek tiek dabar lemia "nulinkęs" auksino kursas (1 litas - 1,30 zl).

Taigi geros rekomendacijos ir iš Dzūkijos,  taipogi ir iš Kauno, nes ir mano pusbrolis su šeima dideli gerbėjai šios pramogos bei šios trasos. Juk geras dalykas arti! Gal kam tai taps gera pradžia. :)

4 komentarai:

  1. O kodėl mano kolegė lenkė iš Varšuvos važiuoja slidinėti ne į geras lenkiškas trasas, o į visokias Šveicarijas ir Italijas? Ir sakė, kad pernai, kai buvo kažkokiam Šveicarijos kaimelyje (susirado per internetą), tai buvo pigiau nei Lenkijoje. Gailėjosi, kad buvo maisto Lenkijoje prisipirkusi.
    Gal slidinėjimas teikia malonumo tik tada, kai kitoje šalyje?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tas bičiulis, apie kurį paakojau, taipogi buvo Italijos ar Šveicarijos kaimelyje, kur irgi daug kas ten pigiau, pigu arba nebrangiai palyginus su Lietuva.
    Bet kiekvieną savaitgalį neskrisi, gal 1-2 kartus į sezoną. O čia galimybė paslidinėti kiekvieną savaitgalį, žinoma, jeigu yra sniego.

    Varšuvietei iki tos vietos apie 300 Km., panašiai tiek pat iki Zakopanės.
    Ir čia kalvose įrengtos trasos, ne kalnai. Taigi dideli aplinkos, be to, pasirodo ir kainų skirtumai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Suvalkai sudomino. Kaip ten turgus, pampersų kainos ir benzino?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš pats nevažinėju, bet aplinkui visi pasakoja, kad maisto produktai žymiaia pigiau - kai kas visu trečdaliu ir daugiau. Pampersus dar perku, bet vietoje. Pats važiuočiau gal šiek tiek toliau - į Augustovą, nes Suvalkuose per lietuvius po parduotuves vaikščiot sunku. :)
    Nevažiuok Troy tik sekmadieniais, nes lenkai pabažni, eina bažnyčion ir nedirba.

    Kai kurie pasionio gyventojai perka parduotuvėse Lietuvoje tik duoną ir pieną. Ir alkoholį, be abejo.

    AtsakytiPanaikinti