2009 m. vasario 9 d., pirmadienis

Žiupsnelis minčių pratęsiant ankstesnę temą

Taigi grįžtant prie senos temos, pranešu, kad šeštadienį pabaigiau žiūrėti tąjį "Slumdog millionaire". 

Manau, kad iš abejų matytų filmų, tikrai neabejodamas savo balsą atiduočiau Finčerio filmui.
Šeštadienį, neturėdamas programos po ranka (iki kompo eiti tingėjau),  spaudant pultelį, netyčia per BTV berods, užtikau indų filmo pabaigą. Gi žiūrau - kažką jame vaidina nužilęs Amitabchas Bačanas! "Kerštą ir įstatymą" prisimenat? Ir taip netikėtai gražiai susišaukė ką tik su pažiūrėto filmo siužeto epizodais.

Nukrypstu nuo temos, tačiau kažką daugiau pasakyti apie tą, dabar jau ir BAFTA, nubučiuotą filmą, dar gana sunku. Patiks daugiausia jaunimui iki 25-30 metų, o man jis pasirodė pernelyg sintetinis ir netgi labiau fantastinis, nei ans filmas. Neįtikino, nors pažiūrimas, bet pabaigoje labai nevykusiai "užhappyendintas", kažkoks pilnas praleistų, neišnaudotų draminių galimybių filmas.

Beje parsisiunčiau ir The Reader, bet nesu toks stiprus orignalo kalba žiūrėti. Kažko nemoku pasileisti dėl kalbos ar titrų, bet gal rasiu sprendimą.

Dar manęs laukia ir "No country for old men". Jau dabar jaučiu, kad patiks.

Beje, pažiūrėjau ir “Rytietiškus pažadus” per LNK. Trumpai pasakysiu - man jis pasirodė ganėtinai kvailokas. Gal todėl, kad esu matęs daug daugiau rusų filmų ar serialų apie gaujas ir jų bandziugišką mentalitetą, po kurių šį filmą, lengvai priskiriu prie sintetinių ir pamiršiu l.l. greitai.

Taigi vat, kiek laiko paskyriau filmams. Pats netikiu, kad taip yra. Dabar reikia grįžti prie knygų, taigi prie Wassmo. :)  Gal per kokius septynis kartus perskaitysiu. :)

2 komentarai:

  1. Aš atsiprašau, bet jokio "Keršto ir įstatymo" nemačiau. O labai gražų Viggo pirtyje ir dabar atsimenu, net ir po metų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš prisimenu, VyneTu. Jis su žmona (ji vaidino tokią užmiršusią šypsotis moterytę baltu gedulo sariu, dėl to Amitabhas filmo pabaigoje ir buvo nudėtas, juk negalėjo komerciniame filme apie kaimą vesti našlės) ir buvo didžiausia "Keršto ir įstatymo" vertybė.

    O iš kitų nemačiau nieko, tik "Rytietiškus pažadus". Nesu bandziugiško mentaliteto specialistė, bet apie gaujas tikrai esu mačiusi geresnių filmų. Pažiūrėjau nenuobodžiaudama, bet gėda prisipažinti, ką beprisimenu: kažkokia kruvina mergelė apalpo vaistinėje, kurioje pirkėja ir pardavėjas kalbėjo hindi. :)

    AtsakytiPanaikinti