2009 m. birželio 23 d., antradienis

Iskilieji asmenys

Man idomu, kuo gi visokie iskilieji asmenys taip nusipelno, kad juos visuomene iskelia? Dar idomiau, kai tu iskiliuju asmenu reakcija i eilinio Trojaus kreipimasi vardu buna, tokia svelniai tariant, agresyviai liudna (taip patiko sis Fantos terminas, kad dabar visur ji naudosiu). Vis galvoju, kaip reaguotu Dr. Grybauskaite, jeigu jai butu pasiulyta atskirai prisijungti prie kokios nors akcijos. Manau, gyvenome tokioje visuomeneje, kad jei kviesdavome kazka kazkur dalyvaut asmeniskai parodydavome ypatinga pagarba, nesuplakdami iskiliuju asmenu i bendra mase. O va atrodo, kol manes nebuvo LR viskas apsiverte aukstyn kojom. Hmmm ... tikrai jau, atrodo, kad visai atitrukau nuo gyvenimo gimtojoj salelej.

Tarp kitko, ar zinojote, kad p. A. Racas kalbedamas konferencijoje, kur pelne net du (o as maniau anksciau, kad tik viena) apdovanojimus reklamavo si bloga ir Vilnies boksteli ? Nors zinoma, Vilnies bokstelis, kazkodel sugretintas su p. Raimundo ne visai padoriu palyginimu :)
Smagu stebet asociacijas, kurios man net i galva neateitu.

Kvieciu visus isreiksti savo nuomone po siuo grafomanisku irasu, ypatingai kvieciu Dr. Grybauskaite, p. A.M. Brazauska, p. V. Adamku, p. Kubiliu ir zinoma A. Raca.

8 komentarai:

  1. Kol dar p.Grybauskaitė su Adamkumi nieko nepareiškė, trumpai įsiterpsiu su klausimu: o koks tas p. Raimundo nepadorus palyginimas?
    (aš, atsiprašau, visai neseku Tavo paminėtų asmenų pasirodymų, tai nieko nežinau... :()

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ai, atsiprasau, nenorejau pasakyt, kad p. Raimundas lygyno boksteli su kazkuo, jis tik pateike blogu ar internetinio bendravimo palyginima su moterimis ar pan. Sakyciau labai nepagarbiai, bet kaip matyt iskiliems asmenims patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš, beje, į Trojaus blogą jau kelinta savaitė negaliu įeiti - mano IE iš karto lūžta, kai pabando užkrauti tą daugybę Trojaus gerbėjų paveiksliukų :(
    (čia taip kenčiu nuo savo legalių Windowsų, nes nedelsiant man automatiškai įbruko IE atnaujinimą iki 8 versijos)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Beje, Mini, šįvakar Lietuvoje visi paežerėse ir pamiškėse: geria alų,- joninės - tai nedaug atsiliepimų čia sulauksi.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ai, tiesa, gi pamirsau. O jau galvojau, kodel gi p. Grybauskaite man dar iki siol neatsake ...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mini, Tu gal nesupratai priežasties, dėl ko Trojus šį kartą iškilųjį asmenį sunervavo. Aš jo vietoje irgi būčiau burbėjęs.
    Aš, v otličije ot nekotorych, tą iškiliausiojo blogiečio blogą pasmalsauju beveik kasdien, todėl mačiau. Mačiau Račo įrašą, kuriame jis sveikino ir liaupsino regbininkų šaunumą, reklamavo jų akciją, įdėjo nuorodą ir kvietė pasirašyt kažkokią regbininkų peticiją.
    O po kelių dienų (kiek tiksliai- neskaičiavau) niekingasis Troy staiga ima veblenti: "va, galėtų ir Račas prisidėt...". Po perkūnais, aš irgi įsiusčiau, jeigu man taip. Įsivaizduoji- sėdi ubagas mano gatvėj, aš jam praeidamas kartkartėm vis kilniadvasiškai kokį litą įdedu skarbonkėn (paskui truputį gaila man būna to lito, ale vis tiek didžiuojuosi savo kilnumu). Ir staiga išgirstu, kaip jis skundžiasi draugeliams: "va tas, cholera, skūpas, galėtų gi duot kartais..."

    O dėl Bokštelio pavadinimo tai man irgi buvo kažkokios kudlotos mintys užplaukusios pagal Froidą. :) Kodėl vienai pasąmonė pasufleruoja pavadinimą Bokštelis, o kito pasąmonei labiau patinka žodis Veranda. (f-simboliai, v- simboliai...)
    Gal tas ponas Raimundas irgi ką nors ta kryptimi vapėjo?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Fanta, aisku, kad nesupratau. Bet ir Tavo aprasyta situacija atrodo trivialiai ir juokingai. Taigi kai skaiciau Trojaus bloga, ir si Tavo komentara, vis negaliu sustot juoktis. Gal ir man dabar agresyviai nuliusti, kad mano grafomanisku tekstuku is mano blogo niekas necituoja ir neideda linku i juos visokie iskylus asmenys.
    Vis laukiu o kokia Grybauskaites nuomone siuo klausimu :)

    Ai, Fanta, del Bokstelio ir Raimundo tik tiek galiu pasakyt, kad Raco sugretinimas savo kalboje atrodo visai be rysio. Zinoma, neklausiau as jo kalbos, bet tai ka jis rode atrodo kazkaip keistai suplakta.

    http://login.lt/kalbetojai/arturas-racas/

    zr. vienuolikta pranesimo puslapi.
    O Raimundo visas irasas mane nervavo nuo pat pradzios - nezinau kaip ten Lietuvoje, bet uz tokius seksistinius irasus Amerikoje daug kas su tokiu zmogum nekalbetu, o iskilieji stengiasi savo stipriai moderuoti nuo panasiu komentaru ir atsiriboti nuo tokiu zmoniu sitaip rasanciu. Bet Lietuvoje, matyt priimta tokias kontraperversijas iskelti i iskiliuju zmoniu sriti ir skelbti kaip kalbos figuras ir pan. Vis galvoju, kad Grybauskaite siuo atzvilgiu tikrai galetu pareiksti savo nuomone... :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pažiūrėjau tuo adresu, kur nurodė Minis. Nusiraminau, nes atradau, kad pacituota tik viena mano itin protinga mintis dėl tinklaraščių ateities :) Pono Raimundo niūrių prognozių ar palyginimų apie tinklaraščius nelabai suvokiau, taip ir nesugebu perprasti jo įmantraus stiliaus, bet esu tikra, kad jis rašė ne norėdamas ką nors įžeisti, o tiesiog rašė vaizdingai, gal pamėgdžiojo kokį Parulskį ar kitą "kietą" rašytoją, pavyzdžiui, Peleviną ;)

    AtsakytiPanaikinti