2009 m. birželio 1 d., pirmadienis

Rekomenduokite knygą!



Taip atsitiko, kad gavau 65 Lt. vertės kuponą apsipirkti "Vagos" knygyne. Tai ir temą sumaniau:  parašyti ir paprašyti Jūsų rekomendacijos - kokią knygą, leidinį vertėtų įsigyti? 

P.S. Apie skirtingus mūsų skonius nekalbėkime. Siūlykite drąsiai  su trumpa/ilga rekomendacija. :) 

22 komentarai:

  1. Nauja BRSN knygutė vaikams. Ir pačiam įdomu, ir vaikams. Du viename.
    Arba Borcheso apie pabaisas. Vaikams pieš miegą.... arba sau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įsivaizduok, aš irgi gavau tokios pat vertės kuponą apsipirkti knygyne. Matyt, ta pačia proga, bet anąkart Fanta su Laimute man taip ištrinko galvą už sentimentalų seilėtekį, kad... Nusipirkau "Kas kada kieno parašyta" (Pasaulio rašytojų žinynas) ir Iaino Pearso detektyvą "The Immaculate Deception", t.y. "Идеальный обман", rusų kalba, nes pigiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už įdomius pasiūlymus!
    Turiu keletą žodynų... O kokį žodyną siūlai scania? Gal ispanų arba italų?

    BRSN įdomu! Nesumeluosiu, bet iš Troy ir laukiau panašaus siūlymo. Kadangi auginame dukras... vertas dėmesio patarimas. Bet maniškė hyperaktyvutė, veitoj pasėdi kokias 3-5 sekundes. Vyresnėlis Poteriauja, va tas tai gal BRSN paskaitytų.

    Ne Buka, aš ne ta proga kuponus gavau. :) Darbdavys, netikėtai, už pasiūlymus...

    Ką tik, šeštadienį, dar viena proga, gavau knygą, kurią skaitysiu. Turėsiu dabar tam laiko, manau. :) Ian Caldwell & Dustin Thomason "Ketverto taisyklė". :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikas, VyneTu, prisidedu prie Troy pasiulymo apie Borcheso pabaisas - labai pagauli knygele ir man ir mano sunui. Is tiesu tai as ji viena diena nusitempiau i knygyna, o jis sako baisiai nuobodu nera ka skaityti. Tai as jam sakau, jei surasiu knyga tai skaitysi ? jis sako, gerai. Tai paemiau butent Borcheso neimanomu gyvunu sarasa, jam taip patiko, kad net dabar skaito vis is naujo ir is naujo.

    Ketverto taisykle irgi pagauli knygele, zymiai geresne nei koks da Vincio kodas, nors panasi, net siek tiek panasi i Fuko svytuokle, bet silpnesne.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mačiau "Vagos" knygyne, kad atpiginta iki šešiasdešimt berods penkių litų knyga Steveno Jay Schneiderio "1001 filmas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą". Stora, daug nuotraukų, ir skaityti nereiks, tik retkarčiais pavartyti :)
    Bet koks Tavo pažangus darbdavys... Mano darbdavys taip taupo, kad vos išsikovojau, kad man apmokėtų taksi, kai naktį iš aerouosto iš komandiruotės grįžau. Kitą kartą geriau liksiu papildomą naktį viešbutyje, jei jam atrodo toks variantas pigesnis :(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laba Mini!
    Pavartysiu, bent jau, Borchesą, pažadu. :)
    O daugiau ką galite pasiūlyti į namų biblioteką?

    Darbdavys nustebino Vilnie. Nesitikėjau ir nelaukiau. :)
    Nors irgi taupo. Tik gal ne visur aklai reikia taupyti, ypač jeigu tai už pasiūlymus dėl procesų optimizavimo ar kaštų mažinimo. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Siūlyčiau nusipirkti Aleksandros Marininos romanų. Senųjų, su Kamenskaja (kelerius pastaruosius metus ji rašo nebe detektyvus, o šiaip psichologinius kriminalinius romanus). Žinoma, rusų kalba (lietuviški vertimai kraupūs). Puikūs detektyvai (moteriškė 20 metų dirbo milicijoje, taigi nenusišneka) ir labai geri psichopatologiniai romanai. Aistros kaip Dostojevskio kūriniuose.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Marininos pirkti nepatariu. Viena ar du perskaityt gal ir nieko, bet po to viskas pasidaro labai jau nuspejamai aisku. Cia as apie (anot Bukos) senuosius su Kamenskaja. Nauju jos knygu neskaiciau.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Su Marininos romanais esu susipažinęs, taigi sutinku ir su Minio, ir su Bukos nuomone. :)

    Buvau knygyne, bet Borges neradau, tačiau užsisakiau, kad parsiųstų. Ji kainuoja kažkur 40 Lt., taigi dar lieka vienai knygai, galbūt su primokėjimu.

    Vilnie, Jay Schneiderio "1001 filmas, kurį privalai pamatyti per savo gyvenimą" mačiau,pavarčiau, kainuoja 69.90 Lt. Tokia knyga, be kita ko, tinkama savigynai.

    Taigi laiko pasiūlymams dar yra. Jei ne, imsiu lietuvius - Parulskį, BRSN ir gig.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tada siūlau Terry Pratchettą. "Mažieji laisvūnai" ir "Skrybėlė, pilna dangaus". Bus džiaugsmo ir Tau, ir sūnui.

    "Nakai Makfiglai yra pavojingiausia elfų padermė, ypač, kai įkaušta. Labiausiai jie mėgsta girtuokliauti, muštis ir vogti, tiesą sakant, išneša viską, kas neprikalta. O kas prikalta, išneša su vinimis.
    Vis dėlto asmenys, kuriems pavyko likti gyviems po susitikimo su Makfiglais, tvirtina, kad pastarieji neįtikėtinai ištikimi, stiprūs, atkaklūs, narsūs ir savotiškai padorūs. (Pavyzdžiui, jie nevagia iš žmonių, kurie nieko neturi.)
    Vidutinis Makfiglas (Makfiglių nėra daug – žr. toliau) yra maždaug šešių colių aukščio, raudonplaukis, oda mėlyna nuo tatuiruočių, padarytų mėlžolės dažais. Jei jas įžiūrėjote, priėjote per arti ir gausit į kailį.
    Makfiglas segi kiltą iš bet kokio seno audeklo, nes klano priklausomybę rodo tatuiruotės. Gali nešioti šalmą iš triušio kaukolės. Barzdas ir plaukus Makfiglai dažnai puošia plunksnomis, karoliais ir visokiais kritusiais į akį daikteliais. Nešiojasi kalaviją, nors paprastai tik dėl grožio, nes linkęs kautis batais ir galva."

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dar iš ten pat:
    – Jūs norit tylos? – paklausė Marlinė.
    Taip, ir ne tik tylos, atsakė spiestas. Jūs, žmonės, taip puikiai mokate nepastebėti. Jūs beveik akli ir beveik kurti. Jūs žiūrite į medį ir matote... tik medį, daugiametį augalą su kietu kamienu. Jūs nematote jo istorijos, nejaučiate jo syvų tekėjimo, negirdite vabzdžių žievėje, nesuvokiate lapų chemijos, neskiriate šimtų žalios spalvos tonų, nepastebite lapų sukimosi į saulę, lėto, lėto medienos augimo...
    – Bet tu mūsų nesupranti, – tarė Marlinė. – Nemanau, kad žmogus išgyventų, tavo užgrobtas. Tu duodi mums tai, ko mes, tavo nuomone, norim, visai kaip pasakose. Ir išsipildę norai niekada nieko gero neatneša.
    Taip. Dabar mes tai žinom. Dabar mes turim tavo aidą. Mes... suprantame, tarė spiestas. Todėl atėjome pas tave, žinodami norą, kuris atitaisytų visų kitų norų padarinius.
    – Taip, – atsakė Marlinė, – tai visada būna paskutinis noras, trečias noras. „Tegu viskas vėl būna taip, kaip buvo“.
    Išmokyk mus mirti, paprašė spiesto balsai.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Vis dar apkvaišusi Marlinė vargais negalais atsistojo, aplinkui ėmė sūkuriuoti dulkės. Ji atsisuko į tamsias duris.
    Jų nebuvo.
    Buvo jos pėdsakai smėlyje, bet vos keli, ir tie patys pamažu nyko. Aplink nebuvo nieko, tik negyva dykuma, amžinai.
    Ji atsigręžė pažvelgti į tolimus kalnus, bet vaizdą užstojo aukštas siluetas juodu drabužiu, laikantis dalgį. Anksčiau jo čia nebuvo.
    LABA DIENA, tarė Mirtis.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Jo, Pratchett'as geras, as taip pat rekomenduoju. Bet man geriausia jo knyga "going postal" - net nezinociau kaip tai isversti i lietuviu kalba. Siaip tokia idioma vartojama kalbant apie zmones, kurie pradeda saudyti i savo bendradarbius ar siaip nekaltus zmonelius - gal nusokti nuo proto ar kai nuvaziuoja stogas :).

    AtsakytiPanaikinti
  14. A dar galima patarinėt, nepavėlavau? :)
    Nors nesvarbu, mano patarimai tik šiaip.

    Turiu 2 variantus.

    1. Kad nusipirkus nereiktų skaityti- pirk žemėlapį. Pvz., Europos kelių atlasą. Arba Lenkijos ežerų. Pagal reikalą ir skonį.

    2. Rimtesnis ir svarbesnis:
    Ar nevertėtų geriau knygą rinktis ne pagal savo skonį, o pagal darbdavio? Jeigu jau jis užfundijo taloną- pagalvok, kaip atrodysi, kai pasiteiraus, ką nusipirkai. :)
    Tokiu atveju, turbūt, tiktų kokia nors knyga pavadinimu "99 patarimai būsimam komandos lyderiui". Arba- "Tavo firma- tavo šeima".
    (Na, man trūksta šioje srityje patyrimo ir fantazijos. Pats geriau žinosi".

    AtsakytiPanaikinti
  15. Žiūrau ir čia Fantos sarkazmas muša volę. Ačiū Bukai ir Miniui, pabandysiu paieškoti ir Pratchetto knygų.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Nesistebiu, kad Vynetu taip patinka A.Račas. Matau, kad panašūs judu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Kartais patinka koks nors RA rašinėlis, nesiginčyju! :)
    Bet kad taip jau panašūs!!!??? Ar iš balos tas gražumas?

    Na ką čia jau imsi barstytis galvą pelanais, kaip atseit nesupratęs Fantos "bajeriukų". :D Iš šono labiau matosi, be to gerbiu Vilnies nuomonę, tad manykite, kaip norite. :) Belieka tik smagiai nusikvatoti. :)
    Bet dėkodamas Fantai už pasiūlymą, skubu užtikrinti, kad tokių knygų, užsitikrinant alibi prieš darbdavį, turiu. :)


    P.S.Gįžtant prie knygų galiu pasidžiaugti, kad ši diena padovanojo S.Parulskio "Murmančią sieną". Dabar reikia pradėti skaityti.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Šį kartą esi neteisus, mielas VyneTu. (Šį kartą, dėl kitų- būna visaip). Neturėjau tikslo Tamstą užgauti. Apie žemėlapius parašiau visiškai rimtai. Pagal save spręsdamas: aš, jeigu tektų toks išmėginimas realizuot čekį, stipriai galvočiau apie žemėlapius. Dėl antrojo pasiūlymo... na, tas, aišku, nerimtas. Bet sarkazmas (jeigu jau taip piktai nori vadint) jame nukreiptas į įsivaizduojamą darbdavį, o ne į Tave. Taigi, galėtum ir neįsižeidinėti. Nepažįstu Tavo darbdavio, bet teko susidurti su įvairiais kitais, tai ir įsivaizduoju pagal savo sugedimo laipsnį.
    Iš kur galėjau žinot, kad Tu savo darbdavį taip smarkiai myli, kad dėl jo pasijusi užgautas. Atsiprašau labai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Visiškas nesusikalbėjimas Fanta! :D Nei per kur nepykau, nepykstu ir nesiruošiu pykti! Tikiuosi Jūs taip pat.:) Sutinku, kad gal neteisingai pavartojau žodį sarkzamas, bet gi tai man ne pirmas kartas.

    Žemėlapiai - geras pasiūlymas, tikrai vertas dėmesio, ačiū už jį, bet aš namisėda. :)
    O dėl darbdavio, tai esu nemažai matęs blogesnių. Geresnių - irgi.:)

    Aš neveltui paklausiau apie čekio realizavimą. Seniai buvau knygyne. Kai užėjau - apsisuko galva ir nenorėjau, turėdamas nedaug laiko, įsigyti bile ko. :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Penktadienį čekiai buvo realizuoti. Kadangi vis tik neatvežė Borges, įsigijau mano "seno pažįstamo" John Grisham'o knygą,o kita
    Klas Ostergren. Džentelmenai.

    http://www.ft.com/cms/s/2/55a3548e-cd46-11dc-9b2b-000077b07658.html?nclick_check=1

    AtsakytiPanaikinti
  21. "Su išskirtiniu reporterio žvilgsniu bei su įgimtu rašytojo įsijautimu jis įsigilina į savo personažus ir pastebi iškalbias, tipiškas detales... Tai juodoji komedija, dosniai kupina linksmų tipų ir situacijų, persmelkta to laikmečio ir beveik idealaus kalbos jausmo...
    * Ingmar Björksten, Svenska Dagbladet"
    Įdomu, kaip Jotemos vertėjai Jurgaitytei pavyko išversti tą idealų kalbos jausmą :)

    AtsakytiPanaikinti