2009 m. kovo 5 d., ketvirtadienis

Issigandes Artūras Račas ?

Kaip man idomu pasidare, net visas susireiksminau ... p. Artūras Račas mano nick'a jau vartoja bendrine prasme, kaip idejinio prieso savo sios dienos komentare. Idomiausia, kad, turbut, ideju mes su juo ir nediskutavom visai. Tiesa pasakius sunku butu pavadinti svelnu apsizodziavima diskusija. O jau savo irase jis nedrista reiksti savo nuomones bijodamas Fredzio, Trojaus ir mano atsiliepimu. Ar tai reiskia, kad p. Račas nebegali viesai skelbti savo nuomones nes bijo ?
Skaitau jo paties parasyta biografija:

... principas visada būdavo tas pats: aš rašau, jūs spausdinate. Jei siūlote ką nors taisyti ar išbraukti, mes skiriamės… Tad ir skirdavomės…

Sakyciau, labai pagirtinas principas, tik idomiausia, kad bijojimas rasyti tikintis neigiamos reakcijos, mano nuomone, labai kertasi su tokiu paties issakytu principu. Dabar gi zmogus bijo rasyti net savo bloge. Jeigu ka, tai as atsiprasau, kad ivariau tiek daug baimes, ir cia tikrai be jokios kitos minties. Niekada nenorejau, kad kas nors manes bijotu. Is kitos puses vel perziurejau savo komentarus jo bei Vilnies bloguose ir nerandu (arba as nelabai moku prisitaitkyti savo zodzius sau) nieko tokio ypatingai izeidziancio ar kritikuojancio kuria nors p. Raco isreiksta ideja. Taip man nera priimtina jo pasirinkta israiskos maniera, bet lygiai taip pat nemanau, kad mano israiska yra priimtina visiems, bet man nuo to nera blogiau ir nesijauciu suvarzytas jei kas atvirai isreiskia nepasitenkinima mano israiska. Manau p. Racas turi pakankamai gerbeju, kurie/kurios irodo, kad nemazai grupei zmoniu jo israiska visai priimtina. Ir, tiesa pasakius, as kalbu apie p. Raco israiska komentaruose, o ne jo blogo irasuose ar kituose straipsniuose (kuriu negaleciau pasakyt kad skaiciau).
Ai, viso sio rasinelio paskirtis tik pasakyt, kad pasijutau truputi ant ledo, kai p. Racas mini mano nick'a kaip kokio politikos kritikuotojo ar jo paties kritikuotojo, nors niekada mes su juo jokiais svarbiais klausimais nediskutavom. Tiesiog labai be rysio, kai zmogus susidaro isankstine nuomone be jokio pagrindo ir jokiu diskusiju ar ilgesnio bendravimo, net nepaziurejo i mano drabuzius :)

40 komentarų:

  1. Ar reikia suprasti, Mini, jog pradėjai vaikščioti į blogą racas.lt ir ten komentuoti?
    Pradedu įtarti, kad anas antpuolis tebuvo skirtas tik savo blogo lankomumą padidinti - štai ir Tu lankytoju patapai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilnie, as ten nuejau ir apie policija paklausiau, prie vieno iraso, dar apie nuotraukos kokybe pakalbejau. Pabandziau issiaiskinti savo rasymo klaidas, bet jokio atsakymo negavau. Parasiau, atrodo, keturis komentarus prie vieno iraso. O ten vis griztu, naiviai tikedamasis atsako i mano paskutini klausima, bet turbut jo nesulauksiu jau - per mazas (nors atrodo bijomasi manes) esu. Nesiruosiu ten komentuoti daugiau nei ties tuo vienu irasu, kur gal but galetu issirutulioti kazkokia diskusija, bet nelabai tikiuosi. O nuejus visada krinta i akis paskutinis jo irasas, nepriklausomai ar jis man idomus ar ne.
    Tai sakai ar prarijau hook (kaip VyneTu raso :) )?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, prarijai :)
    Tau naudinga, pamatysi didesnę politologinę-komentatorinę įvairovę. :D
    Panašaus lygio diskusijos vyksta pas mus ir per TV. Atsakymų į klausimus neduodama, kiekvienas kalba savo. Dar, jei būna koks moderatorius kaip Savukynas-Miliūtė-Matonis, o anksčiau - Siaurusevičius, nelabai ir leidžiama atsakyti, tada būtina sužinoti moderatoriaus nuomonę. Panašiai kaip ir kai kieno bloge: gali sulaikyti komentarą, gali ir išvis jo nepraleisti. Tai tiek apie tą išraiškos manierą, kuri, mano nuomone, vyrauja visoje viešojoje erdvėje. :)

    Dar maniau, kad bloge galima laisviau pašnekėti, bet dabar po pastarųjų antpuolių pasijutau save cenzūruojanti, kad tik neįminčiau į TAI. Nemėgstu begalinių santykių aiškinimosi, šituo jau geriau jūs, vyrai, užsiimkit :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ale ir vrednas Tu, Mini. Keli triukšmą dėl nieko. Taigi žmogus Tavęs asmeniškai neminėjo. Jis parašė: " visur esantys fredžiai, miniai ir trojai". Ir kas čia blogo- o jūs naudokite kiekviena proga išsireiškimą "visokie atsibodę račai ir kt. pan." Irgi joks asmuo neturės teisės piktintis, bo bus ne apie jį asmeniškai, o apie kažkokį tiksliai neįvardintą niekadėją .

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kitas reikalas, kad anas ponas gal ir pats be reikalo nepraleido progos patylėt apie tą devalvavimą. Gavosi taip, kad jis, besipiktindamas Glavecku, pats prisideda platindamas paniką.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Matai, Fanta, juk Vilnis butent taip nekaltai ir issireiske savo bloge, nei kiek tiesiogiai nevardindama asmeniniu privalumu ar ne tu asmenu, kuriu pavardes surase. O p. Racas ja baisiai uzsipuole, pasipiktino ir visa kita, bet cia ne apie tai, idomiau apie BAIME, va net Vilnis prisipazista bijanti ir cenzuruojanti save savo bloge. Kiek atsimenu, kai buvo toks "stebetojas is toli" ir dar ne taip visus dejo i suns dienas, tuomet Vilnis nebuvo nei kiek issigandusi. Is kur gi dabar tiek baimes ?

    P.S. tiesa vrednumo man netruksta, pats zinau, ir zmona, ir vaikai taip sako :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Panikos platinimas tai visos ziniasklaidos privilegija, cia, taip sakant, jis dirba savo tiesiogini darba ir del to jo kaltinti negalima :) juk tai visuomenes veidrodis :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nemielas Mini, tamsta teisus, labai bijau, net naktimis miegoti negaliu... vis prabundu šaltu prakaitu apsipylęs ir bėgu užmesti akį į vaizduoklį, ar ten kartais Minis mano fotografijos ar rašymo stiliaus nesukritikavo... nerandu ir vėl bandau eiti miegoti. O po to vėl prabundu...

    Ir dėl to savo bloge reiškiu ne savo, o dažniausiai Minio nuomonę. Semiuosi idėjų iš jo tobulo tinklaraščio ir jo dar tobulesnių nuotraukų, nes labai bijau, kad vėl ateis ir sukritikuos. O dar neduok die, ko nors ims ir paklaus (nors klausė jau kokius keturis kartus ir visada stropiai kaip mokinukas atsakinėjau).

    Bet vis tiek baisu... O jei ateis ir parašys neigiamą nuomonę? Juk iki šiol visi tik teigiamai apie mane atsiliepdavo. Ką darysiu, jei staiga Minis pasakys: nesutinku.

    Tikriausiai garsiai ir gailai verksiu. Nes bus neapsakomai, neįmanomai baisu.

    Pasigailėkite, nemielas Mini... Labai prašau.

    ir atleiskite man nuodėmingam už tai kad drįsau fotografuoti ir kad iki šiol drįstu parašyti tai, ką galvoju (atsiprašau - tai ką galvoja kiti...tikriausiai ir tamsta).

    Ir, žinoma, kaip visada, ačiū už man skirtą dėmesį.

    Suprasdamas, kad tamstai jo kartais taip pat trūksta, įdėsiu savo tinklaraštyje nuorodą į šį įrašą. Tegul visi, kurie pas mane lankosi, sužino, kas yra tikrieji bailiai, o kas tikrieji didvyriai.

    AtsakytiPanaikinti
  9. A-hmm ...

    grazu, nors lankytoju ivairesniu cia padaugejo, kaip matosi. Tegul jie ir ziuri, kaip cia viskas vyksta, sunku tiketis, bet gal kas ir parasys cia ka galvoja.

    Pradedu suprast is kur LR ziniasklaidoje tiek idomybiu prirasyta.

    kai mazas buvau ir naktimis bijodavau uzmigti, tai apsikabindavau koki zaisla, vis ramiau budavo, bet vis tiek neramu, gerai, kad tuomet vaizduokliu nebuvo, o tai buciau numires is baimes.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man tai nyku ir pavydžiu Miniui. Minis tapo žinomas. Iš Račo blogo visi eis ir skaitys Minį. O manęs Račas jau nebebara. Ir retas praeivis beužklys paskaitinėti manęs.
    O juk buvo šlovingi laikai - pats Račas kažkada siūlė man į snukį...ech, tas prabėgantis laikas...
    Kas tas Fredis?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Minis rašė... : "Kiek atsimenu, kai buvo toks "stebetojas is toli" ir dar ne taip visus dejo i suns dienas, tuomet Vilnis nebuvo nei kiek issigandusi. Is kur gi dabar tiek baimes ?"
    Kol galvojau, kaip čia delikačiai atsakyti, Fanta viską iššaiškino, paskaityk čia jo straipsnį:
    Laikas mokytis atskirt: 1) žaidimas nėra karas, ) karas nėra žaidimas

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na, ka Vilnie, keicias rubas margo svieto, o as atsilikau nuo gyvenimo realiju. Nieko nepadarysi. Gaila, man, kad Tau reikia ieskot, kaip subtiliai man atsakyti, atrodo i paprastus dalykus.
    Nors gal savicenzura isvysto kitoki kurybiskuma ir subtiluma, kas gal nera visai blogai.

    Troy, o as dziaugiuosi, kad va kiek zmoneliu is Raco blogo ateina paskaityti atrodo siek tiek primirusio lunatiku pasaulio. Ziurek, gal kuris is cia ir pas tave persoka, tik va Feedjit to nerodo, o gaila.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Minis rašė: "as dziaugiuosi, kad va kiek zmoneliu is Raco blogo ateina paskaityti"
    Ne tiek jau ir daug. Pas mane, kai nezinau.lt įtraukia mane į blagoramą, ateina dvigubai ar trigubai daugiau. Tiek ir tos laimės: paskaito ir išeina, kalbėtis nenori. Matyt, daug rimtų skaitytojų atsirado :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nesvarbu, Vilnie, kiek ateina, juk pati sakei, kad Racas raso kitu bloguose tikedamasis padidinti savo blogo lankomuma, taigi o as cia parasiau tikedamasis padidinti sio blogo lankomuma. Matyt jis irgi prarijo hook :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Na, prirašėte pas Račą nemalonių jam dalykų, jis sureagavo... Visko pasitaiko, ko čia nervintis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki, Daugaila, gal galetumete nuoroda i nemalonius dalykus parodyti, prasau. Tiesa, butu faina taip pat isgirst Jusu nuomone, kodel tas ar anas komentaras galejo pasirodyti nemalonus. Is anksto dekingas.
    Tarp kitko, niekas Raco ir nepraso buti mediniu ir nereaguoti, viskas tvarkoj, bet tegul nesitiki, kad mes busim mediniai ir nereaguosim.

    AtsakytiPanaikinti
  17. šią savaitę susidariau nuomonę, kad visokie račiai yra žiauriai nelaimingi žmonės, užjauskime juos.

    AtsakytiPanaikinti
  18. O aš šią savaitę susidariau nuomonę, kad visokie fredžiai yra visiški looseriai, nes neturi drąsos pripažinti klydę ir kaip rujojantys šuniukai kasdien bando įlįsti pro tvoros plyšį ten kur jiems neleidžiama įsisprausti... O labai norisi...

    Užjauskime ir juos:)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Kaip suprantu mūšio laukas tarp Fredžio ir Račo persikėlė čia...
    Vis tik smagu (ir truputį juokinga), kai suaugę it rimti vyrai žaidžia vaikiškus žaidimus...

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na, man tik liūdnoka, kad Fredis* nuo tekstų Alfoje perėjo komentuoti prie tekstų Račo bloge. Nes dabar, kai retkarčiais užmetu akį į komentarus Alfoje, tai nieko įdomaus nerandu, vien jausmingus šūksnius 'puiku'/'šlykštu'.
    Račo bloge, kai pradžioje ten lankiausi, man labai patiko Aido Puklevičiaus komentarai. Kažkaip sugeba neužgauliai išdėstyti savo pažiūras. Susižavėjau, net pakeičiau savo nuomonę apie URM berniukus, apie kuriuos anksčiau sprendžiau pagal vieną tokį grupioką, kuris buvo kažkoks sov.nomenklatūrininkų vaikas, matyt tėvai tesugebėjo jį įkišti į matematiką, nelabai jam sekėsi, buvo baisiai pasipūtęs, bendravo tik su keliais išrinktaisiais, atitinkančiais jo statusą, paskui antrame kurse išvažiavo studijuoti į Maskvą. Ot buvom supratingi jaunuoliai tais laikais: niekas nesistebėjo, kodėl į Maskvą važiuoja studentas, kuriam mokslai tikrai nelabai sekėsi :D
    Na, teko pakankamai pašiurpti, kai jau nepriklausomoje Lietuvoje pamačiau pranešimus, kad tas žmogus jau dirba URMe. Bet nors paskui tos istorijos apie vieną iš URM deleguotą į VSD šaunuolį nė kiek manęs nestebino :)

    Grįžtant prie komentarų Račo bloge. Manęs, pvz., neskaudino, jei autorius į ką nors neatsakydavo. Juk tų komentatorių daugėjo, fiziškai neįmanoma visiems atsakyti. Tačiau kai autorius pradėjo atrasti laiko cenzūruoti komentarus, pilti "paskutinius perspėjimus" nepritariantiems oponentams, tai atsibodo.
    O kad tarpusavyje negalima aptarti viešosios erdvės veikėjų kalbų ir rašliavų, tai tikrai nežinojau. Čia kažkokia naujiena, lietuviška specifika gal...

    AtsakytiPanaikinti
  21. galiu trumpai nusakyti esmę, kodėl bloggeris Račas piktai suurzgė ant Fredžio ir jį išbanino, dėl ko jaučia didelę palaimę ir kelių jo blogo komentatorių panieką.
    Drįsau suabejoti A.Račo nuoširdumu kovoje su monopolijomis ir oligarchais. Artūras viešumoje giriasi, kad neapsipirkinėja Maximoje taip kenkdamas Leo ir mažindamas oligarchų pelnus, tačiau čia priėjo kiek stačiokiškas ir nemėgstantis veidmainiavimo Fredis ir tarė A.Račui į akis: - būk nuoseklus, Artūrai, neskaityk, nepirk, nebendradarbiauk su Lrytu (oligarchija - verslo ir žiniasklaidos suaugimas). Dar parašiau, kad nuo šio bendradarbiavimo A.Račui kaip BNS redaktoriui "nubyra". Va čia ir buvo mirtinas aptariamojo asmens įsižeidimas, nes susvyravo A.Račo finansiniai pamatai, jo šeimos gerovė.
    Dabar jis mane vadina "rujojančiu šuneliu".
    Ir "dideli, svarbūs" žmonės turi silpnybių, yra menkystos.

    AtsakytiPanaikinti
  22. atsiprašau už įkyrumą, bet šio tinklaraščio autorių norėčiau paklausti šio blogo internetinio adreso, nes nesinori pas jus užsukti per racas.lt.
    kam įdomu, su Raču Fredis padiskutuoja ligita.xz.lt

    AtsakytiPanaikinti
  23. Fredis* rašė...
    "atsiprašau už įkyrumą, bet šio tinklaraščio autorių norėčiau paklausti šio blogo internetinio adreso..."

    Ar durnas, ar durnium apsimeti, ar pirmą dieną internete?
    Adresas, berods, nepaslėptas, naršyklės viršutiniame langelyje turi būt matomas. :)
    Ir, pagaliau, netgi trečiokas, turbūt, jau surastų kampe žodį "idant", o po juo nuorodą.

    Atsiprašau už irzlų atsakymą, čia kad nepasijustumei pernelyg komfortiškai, ir negalėtum sakyt, kad pas Račą buvo geriau. :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Na, Vilnie, vis tiek nesi nuoširdi ir sakai tik pusę tiesos. Cenzūruojami būdavo ne oponentų komentarai, o tie, kuriuose būdavo "varoma" ant asmens,tie, kuriuose buvo skleidžiama žinomai klaidinga informacija, arba naudojama nenorminė leksika. Perspėjimai taip pat būdavo skelbiami būtent už tokius nusižengimus, o ne už kitą nuomonę ar oponavimą.

    Manau, kad visa tai ir pati puikiai žinai, kaip ir visi kiti čia diskutuojantys, tik nenorit sau to pripažinti.

    fredžiui galiu tik pasakyti, kad norint vadinti menkystomis kitus, pirmiausia pačiam reikėtų būti kiek didesniu.

    Tai tiek gal šiam kartui, kuris tikriausiai jau bus paskutinis. Pasistengsiu nebetrukdyti jūsų visų idilės - varykit, menkinkit, girkitės savo drąsa, vaidinkit nuskriaustuosius ir nesuprastuosius.

    Viso.

    AtsakytiPanaikinti
  25. fantai, aš esu labai savikritiškas, tikrai esu visiškas profanas, durnius, kvailys, o kad išspiria iš visur kaip šunį - ką gi, esu pripratęs, komforto visai neiškau. Tiesa, iš trečio karto perpratau tinklaraščio adresą.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Račui, tavo tinklarašty siautėja toks Mykoliukas Beraštis, viename komentarų jis išspausdino tektą, kuriame vieną tautą (iš L raidės (lietus)) reikia sunaikinti, deja išbaninai tik Fredį, nes parašiau, kad tau "nubyra" iš bendradarbiavimo su Lrytu.
    Skaudi, nesmagi, nepatogi tiesa?

    AtsakytiPanaikinti
  27. Fredi*, nesuprantu, kodėl negali naudotis nuoroda iš racas.lt? Artūras Račas pats pas save įdėjo nuorodą į tą temą. Kai tą nuorodą išims, vadinasi ir baigsis kalbos, nes neatrodo, kad dar kažką tos kalbos domintų. Mes vis bandom užbaigti šią temą, bet vis Artūras Račas ką nors parašo, vadinasi, dar nepabaigė aiškintis. :)

    Artūrui Račui pasiaiškinsiu, kad negaliu žinoti, KAS būdavo išcenzūruojama, kadangi pradinių tekstų nemačiau. Mačiau tik blogo autoriaus paaiškinimus, kad išcenzūravo, o tai man nuskambėdavo labai neskaniai. Vis prisimenu sovietinių laikų iki sterilumo iškastruotus tekstus, todėl jaučiu alergiją bet kokiai cenzūrai :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. vieną sakinį blogai parašiau, praleidau žodžius, todėl pratęsiu mintį: Mykoliukas Beraštis račas.lt bloge grasino susidoroti su L... tauta, jo pasisakymai yra patys baisiausi kokius tik viešai kada teko skaityti, deja tai vienas mėgsatamiausių Račo komentatorių. Račas kažkada net rašė: dėjau...
    taip, jis "deda" ant mūsų visų.

    viniai, per racs.lt nenoriu užeiti, nes Račas piktdžiugiškai skaičiuoja kiek kartų esu atsivertęs jo tinklaraštį.

    AtsakytiPanaikinti
  29. Fredi*, na mat koks mums skirtingas atrodo tas pats Račas :) Man, pvz., jis atrodo nacionalistas, gal net šovinistas :D
    Nei aš smerkiu jį už tai, nei šlovinu. Kiekvienas gali turėti savo pažiūras.

    AtsakytiPanaikinti
  30. vilniai, Račas yra socialistas, jokiu nacionalizmu socialistai neserga nė iš tolo, jų vėliava, "arkliukas" yra žmonių teisės (tame tarpe gėjai, lesbietės), aukščiau nacijos stovi "pasaulio pilietis" kosmopolitas ir apskritai, Račas "deda", savo tinklapy visą laiką kibo prie M.Drungos, aiškiai nesuformuluodamas minties, dar labai jautriai reaguoja, kad nusikaltimų suvestinėse nebūtų minima rusų, čigonų tautybės, tiesa, kai "girtas estas" taranavo remontuojamą tiltą Kaune (informacija iš Lryto), šią aplinkybę praleido pro ausis ...
    vis tas Lrytas, Račo "darbdavys" ...

    " taranavo remontuojamą

    AtsakytiPanaikinti
  31. Fredi*, aš nesu socialistė, bet man aukščiau nacijos stovi pasaulio pilietis, manau, kad nusikaltėlių yra visokiausių tautybių, tik tie nusikaltėliai linkę teršti ne savo kieme, todėl lietuvių nusikaltėliai mėgsta pasireikšti kitose šalyse, pas mus ne tiek jau daug lieka, bet koks gi skirtumas?
    Ar supranti, Fredi*, kad dauguma "kaltinimų", kuriuos taikai Račui, tinka daugeliui žmonių? O nori perauklėti tik vieną Račą? Kodėl?

    P.S. Man nepatiko išpuoliai prieš Drungą, tą sakiau komentaruose prie Spurgos straipsnio Bernardinuose.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Vilniai, aš niekuo Račo nekaltinu, mes tik diskutavom ar Račas yra nacionalistas. Manau, kad jis toks nėra bandžiau tai pagrįsti naudodamas raktinį žodį "socialistas", kuris savaime nėra nei geras, nei blogas, labiausiai tiktų apibūdinti Račą žodžiu "Dėjau" ("skersą" kukliai nudelbę akis praleidžiam). Na tai toks joks, prarastoji karta, užaugusi "bendrabutyje" prie sovietų, dauguma tokių yra 40-50-mečių, pasimetę mintyse ir jausmuose, labai aršiai ginantys priėjimą prie ėdžių.

    AtsakytiPanaikinti
  33. Fredi*, man patiko apibūdinimas "toks joks", kurį pritaikei mano kartai. Manau, kad pasakei labai taikliai, pamąsčiau apie save (kadangi visada patogiausia nagrinėti savo pavyzdį :)).
    Sutinku,kad sovietinis "bendrabutis" tikrai darė poveikį mūsų kartos žmonėms. Pavyzdžiui, teko sutikti įvairių tautų žmonių - rusų, baltarusių, ukrainiečių,azerbaidžaniečių ir t.t., ir su dauguma labai gera ir lengva buvo bendrauti. O jau užsieniečiai aplamai visi atrodė angelai, tikrai :)
    Bet labai slėgė priežiūra iš aukščiau, demagogija ir tos demagogijos aukos. Labai nemėgdavau pasipūtusių ir nurodinėjančių asmenų, sutikdavau tokių irgi visur, bet Lietuvoje daugiausia, nes čia juk gyvenau. Žinoma, kad tie pasipūtėliai irgi buvo įvairių tautybių, savaime suprantama, kad labiausiai pūtėsi tie, atvažiavę "daryti tvarkos" Lietuvoje.
    Tai taip ir išsivystė manyje tas "toks joks" požiūris, kai nepuolu aiškintis žmogaus kilmės, jei jis šneka normaliai, ir jaučiu liguistą solidarumą su kiekvienu įžeidinėjamu ar niekinamu žmogumi. Čia tikrai sovietinio "bendrabučio" išugdytas bruožas, nes per daug prisižiūrėjau niekinimų anais laikais.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Vilniai, ta "bendrabutinė" karta yra mūsų "vidurinysis" sluoksnis. Ne kaimuose užaugę ūkininkų vaikai, ne pasiturinčių miestelėnų, o "bendrabutiniai" ir "kolchozninkai". Todėl mūsų tokie ir pasirinkimai savo valdžios per rinkimus, toks gyvenimo stilius, papročiai, moralė, dabartinis šalies išsivystymas, kultūrinis lygis. Graudulys. Prezidentais tampa arba eks komunistai Brazauskas, Paksas, ar neaiškūs veikėjai, tokie kaip Adamkus, Grybauskaitė. Nesusiformavusi savarankiška politinė klasė, siautėja oligarchija, žmonės be iniciatyvos, verslumo įgūdžių, tradicijų ... kaip pakirsti rugiai, gulintys lauke pūti.

    AtsakytiPanaikinti
  35. Fredi*, visiškai sutinku dėl apibūdinimo. Taip ir jaučiuosi. Kaip nukirstas nepanaudotas rugys, geras palyginimas. Bet ką daryti? Juk mūsų jau nepakeisi? Pati bandau kiek išmanau sekti politinį gyvenimą, bet esi teisus, kad dažnai išduoda tas pagrindo nebuvimas. Bet juk negalima iššaudyti mūsų kartos? Kur mums dėtis?

    AtsakytiPanaikinti
  36. man atrodo, kad žmonės arba turi "laimės" geną, arba jo neturi. Amžius - nesvarbu. Man patinka gyventi, jaučiuosi labai gerai, viskas įdomu, smalsu, viskuo džiaugiuosi, esu "gyvenimo stebėtojas" ir jis man gražus. Tiesa, jei sėdėčiau kokioje nors apšnerkštoje aplinkoje, kai pro stogą varva, po kampus bėgioja pelės, o pro langą matai tik šiukšlynus, šabakštynus, ar kaminus, gal kitaip giedočiau. Žinau, kad skurdas labai slegia, pats taip gyvenau, bet man pasisekė ... ištrūkau.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Sveikas, Fredi*, gerai kad prisijungei, va ir su Vilnim bendra kalba randat. Smagu !

    AtsakytiPanaikinti
  38. Aš tai, galiu prisipažinti, labai džiaugiuosi, kad Fredis* čia pabendravo, nes labai patikdavo jo komentarai, tokie taiklūs.
    Todėl negaliu suprasti tų žmonių, kurie jį blokuoja, nenori išklausyti. Jei jie nori klausyti tik savęs, tai labai liūdna.

    AtsakytiPanaikinti
  39. O kur Fredžio blogas? Gal kas žino?

    AtsakytiPanaikinti
  40. Ra jau jukdo su savosios komentarų cenzūros gynyba. Cituojami komentarai atitinka geriausius propagandos pavyzdžius: pasirenkami paqtogiausi savosios pozicijos gynybai pavyzdžiai.

    AtsakytiPanaikinti