2009 m. kovo 10 d., antradienis

Labai įdomūs tekstai

Tema gal ir pabodusi, net nedrįstu jos nagrinėti - apie prezidento rinkimus.

Vargšai žurnalistai, nieko neišgalvodami, vis aptarinėja D.Grybauskaitės ir nedalyvaujančių Landsbergio ir Brazausko kandidatūras. Lyg ir atsirado įdomesnis kandidatas - A. Butkevičius, bet jis vis kartoja, kad dalyvauti prezidento rinkimuose pats nenori, bet partija verčia... :)

O aš išdrįsiu atkreipti jūsų dėmesį į kitus kandidatus. Tiksliau: pretendentus į kandidatus, nes kandidatu tampama tik surinkus nustatytą skaičių pretendentą remiančių piliečių parašų.

Yra, pvz. , toks pretendentas: Vidmantas Sadauskas. Jis savo pareiškime nurodo iškėlimo save kandidatu priežastis ir siekius:

Toks Jonas Jankauskas sako taip:O visiems žinomas Algirdas Pilvelis jau kaip patyręs savęs iškėlimo profesionalas yra labai santūrus:

Visi pretendentų į kandidatus pareiškimai skelbiami Lietuvos Respublikos vyriausios rinkimų komisijos tinklapyje, adresas: Pretendentų būti kandidatais į Respublikos Prezidentus pareiškinių dokumentų priėmimas Vyriausiojoje rinkimų komisijoje

Palyginkite A. Valinsko ir D. Grybauskaitės tekstus :)

Ir dar man įspūdį padarė Prunskienė pomėgiai: publicistika, knygos, muzika ir teatras, gamta (grybavimas, uogavimas, plaukiojimas, važinėjimas dviračiu).
Publicistika. Gal kas paaiškintumėte, ką šis pomėgis reiškia?
Muzika ir teatras - tokia kategorija, matyt, reiškia operą ir operetę?
Gamtos pomėgio išaiškinimas rodo praktiškąją pretendentės pusę :)

8 komentarai:

  1. "Publicistika. Gal kas paaiškintumėte, ką šis pomėgis reiškia?"

    Aš,aš, aš. Galiu paaiškinti.
    Kai tokia ponia Vilnis netelpa savo Bokštely, ima publicistikuot dar ir čia, rašo straipsniuką apie visumoj nieką, betgi vis lygtai apie politiką- įspirt Grybauskaitės "konkurentams"- tai vadinasi pomėgis užsiiminėt publicistika. Ugu. Ponia Prunskienė seniai turi pomėgį publiscistikuot. Turbūt, dar ir skaityt publicistiką.

    O aš dabar neseniai "balse" perskaičiau purvinosios publicistikos gabaliuką (būčiau jau rašęs "perliuką", bet juokinga pačiam pasidarė, tokio daikto gabaliukai nelabai tinka būt perlais vadinami..). Kažkas įnirtingai ėmėsi "mest kompromatą" ant generolo Jezersko. Kompromato ten kaip ir nėr, vien pletkai tipo "buvo pastebėtas vienoj kompanijoj su Al Kapone".

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiugu, kad kažkas imasi ginti Grybauskaitės "konkurentus" :)
    Tai gal tuo pačiu dar man paaiškintumei pretendento Jono Jankausko pažadą "sustiprinti tarptautinę olimpinę dvasią". Ar kalbama apie būsimą žiemos olimpiadą Sočyje?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Palyginau A. Valinsko ir D. Grybauskaitės tekstus.
    Radau:
    - Valinskas anketą užpildė ranka, kreiva rašysena, pats. Pareiškime ir anketoje jaučiamas žmogiškumas, jausmas;
    - Grybauskaitės anketa užpildyta spausdintomis raidėmis, kompiuteriu. Kas ją pildė- mes net nežinome, gal ji tokia jau gulėjo pas Vainauską iškart atspausdinta, laukė tik Grybauskaitės parašo. (Ar parašas darytas ranka, ar "faksimilė"- irgi dar neaišku, bet tiek to.)

    Įdomiai skamba specialybė, įgyta Leningrado universitete: "Ekonomistė, politinės ekonomijos dėstytoja".
    Aš nesikabinėju, mat tikrai nuoširdžiai smalsu: ar tikrai kur nors buvo tokios specialybės, vardu "dėstytoja"? Visada naiviai maniau, kad dėstytojais tampa aukšto lygio atitinkamos srities specialistai. Niekad nemaniau, kad kokie nors dėstytojai buvo ruošiami su užrašu diplome: "dėstytojas". "Mokytojas"- taip. Bet "dėstytojas"...?
    Mokyklose, berods, nebuvo tada tokios disciplinos "politekonomija". Bet užtai ji buvo privaloma visuose universitetuose, institutuose, konservatorijose ir netgi (turbūt) kunigų seminarijose. Tai gal ir buvo ruošiami tokie specialistai. Nes tikrai dėstytojų reikėjo daug tam mokslui dėstyt.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne "Vainauską", o Vaigauską :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. "..eurokomisarė ketina grįžti į Lietuvą prieš Velykas, kai štabas bus įveikęs parašų rinkimo etapą. Štabui vadovaus teisininkas Vitas Vasiliauskas, rinkimų laikotarpiu palikęs darbą advokatų kontoroje "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN". Jo pavaduotoja rinkimų štabe bus Jovita Pranevičiūtė, Užsienio reikalų ministerijos trečioji sekretorė, šią savaitę stabdanti savo veiklą diplomatinėje tarnyboje. Na, o iždininko pareigų ėmėsi Jolanta Žutautienė, iki šiol dirbusi D.Grybauskaitės padėjėja Europos Komisijoje.
    Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos biuro atstovė Gaja Bartusevičiūtė koordinuos D.Grybauskaitės susitikimus su rinkėjais. Bendrovės "Agentūra Motif" vadovas Liudas Zakarevičius prižiūrės interneto svetainę www.grybauskaite2009.lt, o žurnalistė Ieva Baubinaitė rūpinsis savanorių veikla. Patalpas štabas išsinuomojo sostinės Pamėnkalnio gatvėje."

    (veidas.lt)

    Dar ten sužinojau, kad Č.Jezersko štabui vadovauja signataras Rolandas Paulauskas . "Be susitikimų su rinkėjais, jis rengs laidas regioninių televizijų studijose, per kurias pats kalbins Č.Jezerską."

    AtsakytiPanaikinti
  6. R.Paulausko laida "Kas geresnio, Generole?" :)

    Aš irgi noriu pasidalinti Grybauskaitės ir Valinsko tekstų analitinėmis-psichologinėmis įžvalgomis.
    Valinsko tekstas rodo autoriaus polinkį į grafomaniją ir pliurpimą. Mūsų tai negąsdina, nes mes patys tuo pastoviai užsiiminėjame. :)
    Tiesa, užsiimame (bent aš) ne darbo reikalais, o laisvalaikiu, pertraukėlėse tarp darbo. O darbe reikia laužyti galvą dėl tikslių ir aiškių formuluočių tekste, praeiti ilgą derinimo su kitais etapą. Todėl kaip šito dalyko žinovė sakau: Grybauskaitės tekstas yra idealus biurokratiniu požiūriu: nė vieno nereikalingo sakinio.
    Todėl darau tokią išvadą: Valinskas į prezdentavimą žiūri kaip į pomėgį, malonumą, žaidimą, o Grybauskaitė - kaip į darbą.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Prie temos "įdomūs tekstai".

    LIETUVOS METINĖ STRATEGINĖ APŽVALGA / LITHUANIAN ANNUAL STRATEGIC REVIEW


    Periodinis mokslinis lietuvių ir anglų kalbomis leidžiamas leidinys, kuriame pristatoma kompleksiška ir nuolatinė iš esmės svarbių Lietuvos nacionaliniam saugumui pokyčių, kurie vyksta tarptautiniame sisteminiame, regioniniame ir nacionaliniame lygmenyje, analizė

    Leidinys buvo leidžiamas po Karo akademijos sparneliu. Galime drąsiai dėt į lentyną su užrašu "lopatologija", nes redaktorius Lopata ir dauguma straipsnių jo.

    Skaityti visa tai, žinoma, nei man nepavyks, nei kitiems linkėčiau. Nors ir įdomu, bet ryškiai per daug. O ir smarkiai apsunkina reikalą tas, kad visa tai sudėta dideliuose pdf'uose.

    Įdomu, kad šis lopatologinis Lietuvos strategavimas, deja, pasibaigia 2007 metais. 2008-ųjų jau nėra. Gal karvutė užtrūko. Gal rinkimai buvo pralaimėti (strategavimas žlugo). O gal rinkimai buvo laimėti (strategavimas nugalėjo, toliau nebėr ko strateguot). Paskutinysis variantas man mažiausiai panašus į tinkamą, greičiau pirmieji du.

    http://www.lka.lt/index.php/lt/148423/

    AtsakytiPanaikinti
  8. Prunskienės publicistika žinoma - fotografuotis už Žemės Ūkio ministerijos lėšas laikraščiams.

    AtsakytiPanaikinti