2009 m. sausio 25 d., sekmadienis

Mes jūsų pasiilgstam

Vilnis ir VyneTu žmonės subtilūs, mandagūs, mėto užuominas. (Minio bloge, ir čia, žemiau...)

O aš nevyniosiu į vatą, pasakysiu tiesiai.
(Kam tos subtilios užuominos, juk savi esame, galim atvirai pasakyt, ką mislijam).

Gerbiamosios ir gerbiamieji. Buka, Gaja, ir visi kiti. Mes jūsų pasiilgstam. Labai miela, kad jūs apsilankote mus paskaitinėti, tai jau daug. Bet būtų dar mieliau, jeigu teiktumėtės su mumis bent retkarčiais padraugaut ir drąsiau. T.y.- nesislėpdamos(-mi). 
Vardai- smulkmena. Mes juos keičiame, priprantame prie naujų, grįžtame prie senų. Vis tiek liekame tie patys.

Suprantu jūsų jausmus. Įsižeidėte, kad uždariau forumą, nekreipdamas dėmesio į prieštaravimus. Suprantu, kad ne visiems tai patiko. Neatsiprašinėsiu, nes jau beveik neabejoju, kad tas žingsnis buvo teisingas.  

Kadangi neatsiprašinėju- neprašau ir atleidimo už nuodėmes. (Nors, tarp kitko, pirmasis "į blogus išėjo" Troy. Jis kalčiausias, o ne aš. :) Parodė pavyzdį, sukėlė smalsumą pasityrinėt, kaip tai atrodo. Ir pamačiau, kad atrodo visai neblogai..)

Galbūt, įsivaizduojate, kad mes "nuo jūsų pabėgome", "palikome". Nesąmonė. 

Prisimenu vaikystės problemas. Kaip "bausdavau" draugų kompaniją už "nepakankamą dėmesį" man. Ir nereikia, jei taip- nebežaisiu su jais daugiau niekada, tegu sau..., aš būsiu vienas, man nieko nereikia, tegu sau..., man ir taip gerai. Nenoriu, nekalbinkit, neisiu...

Liūdniausia būdavo, kai niekas ir nemėgindavo įkalbinėt. Kai nekreipdavo dėmesio. Kai net nesuprasdavo, jog aš juos baudžiu. 
Sudėtinga būdavo jiems atleist. Dar sudėtingiau- vėl prieit, lyg nieko ir nebuvo įvykę. 
Juokingiausia, kad jie dažniausiai ir nepastebėdavo, jog kažkas ypatingo buvo įvykę. 
Net nepaklausdavo, kur buvau pradingęs. 
Ir viskas vėl būdavo paprasta.
Iki sekančio karto. 

39 komentarai:

  1. Atsakau į insinuaciją.Eilinę. Fanta jau buvo pagarsėjęs savo Mozės stiliaus išėjimais ir tautos išvarymais.Matyt žmogus turi varžtą, įstatytą į vieną vietą. Aš tik apsidraudžiau išeidamas į blogus nuo Mozės eilinio žygdarbio.

    O merginų trūksta...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Troy, o kiek kainuoja blogo draudimas? :)

    Man persikėlimai tapo tam tikru apsivalymo ritualu. Turiu mintyje senstančio ir neaktualaus turinio prasme, ne nuo žmonių.
    Lyg nauja drobė, kur kievienas kažkieno naujas potėpis ryškesnis, kol pamažu spalvos susilieja, persipina ir tampa sodriu paveikslu.
    Vėliau jį atiduodi, kaip dailininkas likimo vėjui ir vėl ėmiesi kažko naujo. Atsinaujinti, kažkuria prasme paradoksaliai, augant metams, visai įdomu. Žengti tolyn, nepaisant praradimų, kartais sunku, bet verta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. As jau seniai laukiau, kada mes iseisim i tyrus, kad galetum is naujo pazvelgti i seniai zinomus ir nuobodzius daiktus. Idomiausia, kad sis blogas savo forma, man taip primena musu pirmaji (tiksliau antraji) taivanio serveryje buvusi pokalbiu kambari.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, malonu. Kad prisimenat. :)

    Jei rašysiu - prisiregistruosiu. Arba pasirašysiu. Pažadu.
    Kaip anonimė nerašiau. Iš įtariamųjų sąrašo prašau išmesti.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Iš įtariamųjų sąrašo Gają išbraukiam. Iš pasiilgstamų sąrašo- dar ne. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nustokit mane pjauti. Turbūt nė vienam netoptelėjo, kad tiesiog nesupratau, ką reiškia URL, ir būgštavau dėl galimo tų trijų raidžių kombinacijos poveikio mano kompiuteriui ir privatumui. Prisipažįstu, kad dalį (bet ne visus!) anonimiškų komentarų po Pokemono Drakulos tekstais parašiau aš. Kitų eks-somnambulų "bloguose" komentuoti neužtenka pilietinės pozicijos ar duomenų, nes nemačiau net "Slumdog millionaire", nors lyg ir reikėtų. Iš indiško patriotizmo.

    Deja, man indiškas tinklaraštis - neįgyvendinama utopija: a) nemoku perkelti nei paveiksliukų, nei muzikos, be to, turbūt reikėtų bent apgraibom nusimanyti ir apie kitus kompiuterinius dalykus, kurių neišmanau totaliai ir absoliučiai; b) gaila laiko kurti tekstams, kurie niekam, be manęs, nebūtų įdomūs, nes, priešingai daugumos eks-somnambulų tvirtinimams, kad rašo sau, aš norėčiau skaitytojų, o jų tikrai nebūtų.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mėgstantiems tikslumą: dar parašiau porą komentarų Miniui. Be reikalo: moderniojo meno neišmanau ir nemėgstu, o kad nuotraukos geros, Minis puikiai žino ir pats.

    Ir vieną komentarą apie "Playboy" su Rušdžio interviu Vilniai.

    Dabar jau viskas kaip per išpažintį.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Patiko. Pirmas - Pokemonas Drakula, po to jau MInis ir Fanta ir visi kiti....

    AtsakytiPanaikinti
  9. Apie mano nuotraukas prasau visada parasyt, kad jos puikios :) juk visi megsta komplimentus net Troy, ziurek, kaip stengiasi iziureti prielankuma sau :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Buka, jei čia prisiregistruotum (pasinaudotum Fantos Tau nusiųsta nuoroda - tikiuosi, gavai tokį kvietimą?), tai pamatytum, kad pranešimus rašyti čia panašus mechanizmas kaip forume, o čia kaip tik labai lengva įdėti nuotraukas. Labai lengva, tereikia tą nuotrauką turėti kompiuteryje arba žinoti jos adresą, jei ji iš interneto. Bandyk po truputį, jei kas neaišku, klausk.

    Negaliu susilaikyti ta proga, kad atsiliepei, labai noriu Tau parekomenduoti tokį blogą: Riku Writes – Mostly About Films (spausk šitą nuorodą) , pavyzdžiui, šios dienos įrašas yra "The Greatness of French Cinema, 15 Examples From 15 Different Directors", labai verta peržiūrėti.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Moteriškė padaras suvokimui neįmanomas. Ne viena iš jų netgi automobilį vairuoti išmoksta- nors daiktas tai geležinis, ir pavojingas kitų žmonių gyvybei. Ir nieko, žiūrėk, kita ir nuvažiuoja, ir parvažiuoja, ir neužmuša nieko, ir pati neužsimuša...
    Kita, žiūrėk, dar baisiau: imasi atsakomybės vyrą vairuot, visus jo reikalus tvarko, komanduoja, maitina ir dresiruoja, o tai juk padaras ne geležinis, ne traktorius koks, organizmas gležnas, jautrus, subtilumo reikia. Ir nieko, žiūrėk, pasitaiko, kad kitas net klesti patenkintas, jei bukesnis ypač, arba netoli Kalvarijų turgaus gyvena.
    Ir kaip nejuokinga, bet faktas: tos pačios, geležinių daiktų nebojančios ir prakaituotus bankininkus drąsiai vairuojančios- bijo pelės, nemoka paklaust kelio, paklysta tarp trijų pušų.
    Pasakotojos-apgaudinėtojos-įžūliai-begėdiškai-bejėgės.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Vairuoti irgi nemoku. Nei mašinos, nei girnapusiaus (kuris ne bankininkas).

    AtsakytiPanaikinti
  13. Zodziu, buka. Net girnapusius ne bankininkas. Bala zino, gal pasitaiko ir tokių, ką gali žinot... Kai kas sako "visokių yra, visokių reikia". Turbūt, apie Tave. :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Į Riku tekstus užmetu akį nuo tada, kai pirmą kartą jį paminėjai, Vilnie. Seku visus, Relingą irgi (tiktai jo nesiryžčiau komentuoti).

    Urvini, aš net "Whirlpool" kol išmokau įjungti, meistrą teko kviesti. Pasirodo, ne tą mygtuką buvau paspaudusi.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Whirpool yra sudėtingas daiktas. Aš irgi nemoku. (Nors dar labiau nemokėčiau, jei reiktų, surast tokią knopkę, nuo kurios pasapaudimo ji taip užsilenktų, kad reiktų meistrą kviest. Nebent kvietėte meistrą, kad jis parodytų, kurią knopkę spaust, kad įsijungtų..)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Taip ir buvo - pakviečiau, o jis man parodė, kad viso labo reikėjo paspausti pirmą knopkę vietoj antros.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Aha, ten tame Whirlpool'e yra ta nesąmoninga knopkė - "paleidimo atidėjimas". Aš irgi kelis kartus buvau įkliuvusi, kai vietoj paleidimo paspausdavau tą kitą ir ilgai nesuprasdavau, kodėl mašina lyg ir pasiruošusi pradėti, o kažkodėl nepradeda :D

    AtsakytiPanaikinti
  18. Aš dar ją kumščiavau. Ne iš pykčio, kažkas kažką kažkada apie kažkokį vožtuvą šnekėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  19. :)))) Negaliu susilaikyti, leipstu iš kjuoko... Jūs ką? Visi turite būtent Whirlpool'us? Nes ir pas mane būtent Whirlpool', kurio valdymą gerai žino tik žmona. :)))) :DDDD
    Paslaptinga mašina, beveik kaip moteris... irgi kol surandi knopkes... tai lyg ir pasiruošusi..., o kažkodėl... :))

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na, jei ta mašinėlė atlaikė tokius paleidimo metodus, tai, vadinasi, gera markė :)
    Pažiūrėjau tokį filmą "Happy-go-lucky" ir susinervavau, nes nežinau kaip vertinti. Pradžioje viskas labai nepatiko, ypač paauglėmis apsimetinėjančios moterėlės, bet paskui filme buvo tokių gerų momentų, kad negalėsiu išpeikti. Pipinytė aprašė čia:
    http://www.culture.lt/7md/?leid_id=791&kas=straipsnis&st_id=8087
    (čia nuoroda neveikia, reikia nukopijuoti ir įdėti į naršyklės adresų laukelį, jei nori pažiūrėti)

    AtsakytiPanaikinti
  21. Kad nemačiau... kaip ir visų kitų, apie kuriuos Fanta su Vilnimi rašo. Žiūrim dabar su girnapusium parsivežtus iš Indijos, kai kuriuos malajalių kalba be subtitrų, o malajališkai nemokam... Ai, dainuoja, ir gerai.

    AtsakytiPanaikinti
  22. "Žiūrim dabar su girnapusium parsivežtus iš Indijos, kai kuriuos malajalių kalba be subtitrų, malajališkai nemokam... Ai, dainuoja, ir gerai."

    Hm, gal man taip pradėti žiūrėti TV1000 programą. Mat pas mane rodo tik originalo kalba ir be jokių subtitrų. Nedrįstu žiūrėti ne tik vokiškų ir japoniškų, bet net ir rimtesnių angliškų filmų, nes bijau,kad nesuprasiu. Drįsau tik kelias komedijas, bet kad kvailos buvo... :(

    AtsakytiPanaikinti
  23. Nepradėk. Čia tinka tik indų filmams ir muzikinėms komedijoms. Toms, kur per MEZZO. Taip žiūrėjau "Juodąjį Orfėją": nors šitas ne komedija, buvo įgarsintas portugališkai.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ai, ne, mačiau juk tą "Tristramą Šendį", kuris "Savaitėje su TV" vadinamas, regis, "Nebūti dalykai". Na, po poros savaičių ar kitam leidiny gali būti vadinamas kitaip. Nuomonė apie šį filmą sutampa su Urvinio (žr.). Dar per TV1000 neseniai mačiau kažkokio turko (labai garsaus, seniau rodė jo "Vienišių", bet šitas filmas geresnis) "Metų laikus", estetizuotą, bemaž bergmanišką šeimos irimo dramą. Gražu ir elegantiška.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Kitą savaitę TV1000 rodys ir "Tristramą Šendį" ("Nebūti dalykai", pirmadienį 15.00 ir antradienį 9.00), ir turko Nuri Bilge Ceylano "Iklimler" (trečiadienį 15.00, ketvirtadienį 9.00). "Lietuvos ryto televizija" šeštadienį 22.30 rodys gerą S. Soderbergho filmą "Burbulas", kažkada mano aprašytą Somnambulandijoj, apie apgailėtiną meilės trikampį pilko pilko gyvenimo fone, o PBK rytoj 0.15 (LNK - ketvirtadienį 22.30) rodys "Rytietiškus pažadus", kuriuos matė Fanta, nes, kiek prisimenu, niurzgėjo dėl rusų mafijos. Man labai patiko D. Cronenbergo "Voras", bet rusų mafija paprastai sugadina bet kokį filmą, todėl atsakykit tiesiai: verta šituos "...pažadus" žiūrėti ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  26. "Rytietiškus pažadus" pažiūrėti verta, mafija man netrukdė, tik truputį juokino kaip Vigo Mortensenas tarė kelias frazes rusiškai, o juk visi žavėjosi, kaip puikiai Mortensenas pasirengė tam vaidmeniui. Šitas filmas nėra toks sunkus kaip kiti Kronenbergo filmai tokie kaip "Avarija", nors žiaurumų yra. Gali paskaityti dar ir Pipinytės įspūdžius:
    http://www.culture.lt/7md/?leid_id=784&kas=straipsnis&st_id=7919
    Sutinku su jos nuomone, kad išbalansuota tarp banalybių, nors buvo ir tokių, bet nelabai akį rėžė.
    Dėkui dėl paanonsuoto filmo per LRyto TV, nes iki šiol tos TV net programos neprisiruošiu pastudijuoti. O jau turkiško filmo turkiškiškai tikrai nežiūrėsiu. "Cock-and-bull story" (tarp kitko žodynas tai ir verčia kaip "nebūti dalykai") reiks kaip nors susiorganizuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Pažiūrėjau šįryt per PBK "Rytietiškus pažadus" (todėl negaliu įvertinti Mortenseno akcento), o dabar perskaičiau Pipinytės tekstą. Na, jei scena pirtyje su čečėnų banditais jai poetiška, moteriškei, matyt, truputį galvoj negerai... Ne šedevras, "Voras" ir "Avarija" daug geresni. Ganėtinai žiaurus. Žiūrėti įdomu. Kiek nukrypta į šoną, negaliu pasakyti, su rusų mafijos gyvenimu nesu susipažinusi. Na, snukiai nerusiški.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Man žudynių scena pirtyje su nuogu Mortensenu irgi buvo labai graži :) Matyt ir man galvoje negerai. Bet nieko, aš jau seniai pripratusi, kad įžiūriu grožį ten, kur kiti neįžiūri, ir neįžiūriu grožio ten, kur daugumai labai gražu ;)
    Dar, prisimenu, geras vaidmuo buvo vokiečio iš VDR laikų, Armino Miulerio-Štalio. Jo snukis man rusiškas ta prasme, kad atitinka kažkokius įsivaizdavimus, kas galėtų mafijai vadovauti. Priminė Džigarchanianą iš "Susitikimo vietos pakeisti negalima".

    AtsakytiPanaikinti
  29. "Susitikimo vietos pakeisti negalima" nemačiau, bet Džigarchaniano snukis man LABAI nemalonus. O čia toks... mylimas senelis. Nors labiausiai nerusiški man buvo Mortensenas ir tas... Casselis.

    AtsakytiPanaikinti
  30. Džigarchanianas tame LEGENDINIAME rusų seriale irgi vaidino tokį mylimą... senelį ar tėtuką, tarkim :)
    Buka, matau, kad net nežadi čia registruotis, tai negalėsi čia pradėti naujų temų. Gal Tau sukurti atskirą temą, kokį Bukos Buduarą, kad ten savo įspūdžius kabintum, ar nori pasilikti prie šios temos?

    AtsakytiPanaikinti
  31. Naujų temų tikrai nepradėsiu, juk ir Somnambulandijoje nė vienos nepradėjau, todėl Bukos Buduaras kategoriškai nereikalingas, ačiū. Neturiu ko pasakyti visai draugijai rūpimomis temomis ir net humoro jausmo neturiu. Ko gero, nevertėjo net pradėti komentuoti, bet pasiilgdavau, paskui Troy'aus tinklaraštyje įsiveisė keli Anonymous... :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Aš Buka neturiu šuniuko, neturiu supratimo apie Indiją, neturiu...
    Turiu humoro jausmą, tiesa, mužikišką... Nevertėjo man čia visai to rašyti.
    Aš labai apsidžiaugiau pamatęs Tavo niką čia.
    Paskutinis Tavo postas labai sunervino.
    Diena šiandien tokia, kažkurioj vietoj sprogsiu, matyt... :(

    AtsakytiPanaikinti
  33. Aš, VyneTu, irgi neturiu šuniuko, neturiu supratimo apie politiką, naują kiną ir naujas knygas, neturiu supratimo apie absoliučiai nieką, išskyrus Indiją. Gal nebereikia savęs apgaudinėti, bendrų interesų taigi nėra.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Buka, tada tarp mūsų, išskyrus Indiją, daug bendra! :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  35. Taigi kodėl vėl atsiradau tarp fizikų-pragmatikų, šaltų kaip numirėlio padai, t.y. jūsų, ponios ir ponai?

    Iš pradžių ketinau be triukšmo dingti. Į kokį nors indų forumą ar tinklaraštį apie kiną. Ėmiau dairytis. Daug visko. Komentarai vyrauja tokie: "this song is very good i'm like it" arba "very lovely movie.this girl is very hot boobs." Pamaniau, kad mano komentarai tarp tokių žėrės kaip brangakmeniai. Parašiau. Kvalifikuotai, taisyklingai ir poetiškai. Išsiunčiau. Gavau eilutę, kad administratorius turi patikrinti. Įsižeidžiau, bo papus galima vertinti, matyt, ir be administratoriaus aprobavimo.

    Ne taip lengva man jūsų atsikratyti. Ar jums manęs?

    AtsakytiPanaikinti
  36. "Išsiunčiau. Gavau eilutę, kad administratorius turi patikrinti."

    Na, čia nieko baisaus, gana įprastas užrašas. Tokį patį aš kiekvieną kartą pamatau pas Račą, tokį patį čia vieną kartą pamatė Trojus, kai aš netyčia buvau įjungęs "Face control".
    Sistema tokia: atseit, kad išvengt spamo ir niekadėjų- kiekvienas komentaras turi palaukti, kol šeimininkas jį pamatys ir palaimins. Jei šeimininkas vietoj, tai įvyksta greičiau. Kei šeimininkas miega- tenka palaukt.
    Mums čia tokių griežtumų nereikia- aš juos išjungiau. Bet, jeigu lankytojų būtų labai daug, ir visokių- gali būti ir reikalinga tokia tvarka. Pvz., imdb.

    O Indijoj gal galima laisvai kalbėti apie papus, bet negalima kritikuoti valdžios. Arba prastai atsiliepti apie karves. Cenzūra tokiu atveju būtina.

    >>>>>>>>

    Ir neik pas tuos indus, jei taip. Mes geresni, mes Tavęs neskriausime. :) Be to, su mumis kartais dar galima pakalbėti lietuviškai.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Tarp kitko, Buka. O Tu čia ir mane vadini "šaltu kaip numirėlio padai", ar tik Minį su Vilne?
    (Man mieliau įsivaizduoti, kad tik anuos du. Tada pritariu.) :)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Nevadinu jau dabar šaltais nė vieno. Minis įdėjo labai gražią katę gražios moters veido fone. Kadangi kačių Minis, kiek supratau, nemyli, matyt, myli tą moterį fone, nes nuotrauka labai jauki. "Abejonės" po Tavo aprašymo nutariau nežiūrėti, kai parodys, filmai dienos aktualijų temomis kažkaip... netraukia. Iš Vilnies tinklaraščio sužinojau apie "Oskarus", iš Relingo kažką, regis, apie Platono "Valstybę"... Va, kaip praturtėjau dvasiškai.

    O Troy'us dvasiškai neturtina. Troy'us linksmina, ir tiek. Labai pagirtina.

    Visur priviso Anonimiškų, tai NE AŠ.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Aisku, kad myliu moteris ir kates myliu, bet moteris labiau :) . O moters veidas nuotraukoje yra mano mylymosios dukros, tai zinoma, kad ja myliu.

    AtsakytiPanaikinti