2009 m. sausio 21 d., trečiadienis

pasivaiksciojimas pro tinklarascius

Atisakes pasiviesinti kaip Vinlis siule, sugalvojau paklaidzioti po blogosfera spausdamas "next blog" mygtuka. Visu pirma mane nustebino, kad man dave tiek daug ispanisku blogu, arba ispaniskai kalbantys zmones megsta labiau uz kitus bloguoti arba blogspot'as mane palaike ispaniskai kalbanciu. Bet po keleto blogu perziuros pamaciau blogus parasytus ir kitomis kalbomis. Nors lietuviskai parasyto blogo neteko sutikti.
Narsant ir ziurinejant i kitu zmoniu blogus supratau, kad surasti kazka ismintingo gana sunku, nes tikrai per paskutine valanda negalejau surasti nei vieno blogo, kuris mane "uzkabintu" ir buciau perskaites daugiau nei viena pastraipa ar viena irasa. Paveiksliukus dazniausiai perziuredavau, bet ir tai ne visus. Galvoju ar cia man tokia senatve atejo, kad as jau niekuo nebesidomiu, ar is tiesu norint surasti kazka gero reikia zinoti vietas.

2 komentarai:

  1. Mėgstu Scania gti (http://www.blogger.com/profile/10335673285670332416) tinklaraštį, nes Scania ir santūrus, ir informatyvus, o svarbiausia - galvotas tipas.
    Todėl pasiremsiu jo informacija.
    Klaidžioti po blogerį gali taip:
    - gali pažaisti su http://play.blogger.com/
    - gali užduoti paiešką pagal šalį, pvz., Lietuvą taip:
    http://www.blogger.com/profile-find.g?t=l&loc0=LT
    Pernai spalio mėnesį Scania rašė, kad po tokios užklausos išduoda 6800 tinklaraščių adresų. Dabar pamėginau, tai jau man parodė 7900 rezultatų.
    Scania lyg ir mėgino pasirinktinai žiūrinėti. Žr, Scania žinutę http://scaniagti.blogspot.com/2008/10/apie-tinklaraius.html
    Kaip Scania sako, "daug yra nebeatnaujinamų - matyt, trūko kantrybė, kai po septynių įrašų neatėjo populiarumas. Labai daug ,,dabar aš rašysiu'' - ir tai tas vienintelis įrašas."
    :)
    Kadangi parankiojau citatų iš Scanios, tai dar viena nuoroda į jo samprotavimus apie tinklaraščius ir komentarus:
    http://scaniagti.blogspot.com/2008/12/tinklaratis-ir-komentarai.html

    (ir apgailestauju, kad nemoku įdėti nuorodų tiesiai į komentarą, tiksliau sakant - tingiu, bet gal nebus labai sunku padaryti copy-paste iš vieno langelio į naršyklės adresų laukelį :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Žinai, kiek man teko susidurt ne tik blogger.com sistemoje, visur knibžda ta ispanų kalba:) spėju, todėl, kad gi ja ne tik Ispanijoj kalba, bet ir Pietų Amerikoje, gerame gabale JAV ir t.t. Kitos ne anglų, bet irgi smarkiai išplitusios kalbos, greičiausiai turi savas blogų sistemas. Pvz rusai ar kinai.

    AtsakytiPanaikinti